Torsdag 21 Okt
Stockholm

Hund blev påkörd och dog – polisen efterlyser smitaren

Polisen efterlyser en smitare som kört på en hund som senare dog av sina skador.
Polisen efterlyser en smitare som kört på en hund som senare dog av sina skador. Foto: Foto Vilhelm Stokstad/TT och Daniella backlund/SvD/TT

Polisen i Huddinge delar nu signalement på en bilist som smitit efter att ha kört på en hund som senare dog av sina skador. "Hur kan man inte stanna och kolla vad som hänt, och bara lämna platsen?", skriver de i ett inlägg på Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under tisdagsmorgonen som en hundägare i Stockholmsförorten Huddinge råkade tappa kopplet till sin hund, varpå en smitare körde på hunden.

"Hunden blev därefter påkörd och avled ca kl. 08:45 vid övergångsstället på Lännavägen/Alvägen i Sjödalen", skriver polisen i Huddinge i ett inlägg på Facebook och fortsätter:

Foto: Janerik Henriksson/TT

"Ägaren är såklart helt förkrossad och otröstlig. Olyckor kan som alla vet inträffa, men hur kan man inte stanna och kolla vad som hänt, och bara lämna platsen?".

"GE DIG TILLKÄNNA!"

Bilisten som körde på hunden ska direkt ha lämnat platsen och till smitaren kommer polisen nu med en tydlig uppmaning: "GE DIG TILLKÄNNA!".

I inlägget uppmanar polisen vidare personen att kontakta polisen.

"Så oerhört svagt att inte stanna till och göra vad man kan för att hjälpa till. Jag hoppas att detta inlägg når dig som satt bakom ratten, kom in till polisen och gör rätt för dig". 

Polisen delar signalement på smitaren

Enligt polisen söker man nu efter en kvinna som körde "en vit caddy arbetsbil med mönster på sidorna", vilka troligtvis ska ha varit företagsemblem.

Har du information som kan hjälpa polisen? Kontakta polisen i Huddinge/Flemingsberg via 114 14 med ärendenummer 971796-21.

Kommentera
Kopiera länk
Dela