Eslöv
15-åringen i Eslöv ångrar sig djupt, efter knivattacken mot läraren. - Foto: Johan Nilsson/TT.

15-åringen i Eslöv är djupt ångerfull: "Ville inte döda"

En 15-årig pojke är anhållen för försök till mord. Detta efter att han på torsdagen knivhögg en lärare på sin skola i Eslöv. Enligt pojkens advokat är han djupt ångerfull och "ville inte döda".


Nyheter24 har tidigare rapporterat om när polisen larmades till en högstadieskola i skånska Eslöv på torsdagsmorgonen. På skolan anträffades en allvarligt skadad lärare i 40-årsåldern och strax därefter kunde en 15-årig pojke gripas. 

Under fredagen hölls en pressträff med representanter för skola, kommun och polis på plats. Där berättade Ulrika Narling, grundskolans avdelningschef i Eslöv, att läraren, under omständigheterna, mår okej. 

Bildkälla: Johan Nilsson/TT.

"Han är djupt ångerfull"

Den 15-åriga pojken ska ha varit elev på skolan och hade gått in på skolan och knivhuggit läraren. Efter förhör anhölls han för försök till mord. 

Enligt 15-åringens advokat Leif Persson har han under förhör berättat att han djupt ångerfull över vad han gjort, rapporterar Aftonbladet. Advokaten berättar även att 15-åringen inte haft uppsåt att döda. 

– Så mycket är klart att han inte haft uppsåt till något mord, men han har gjort sig skyldig till en händelse som borde rubriceras som grov misshandel. Men han har inte haft avsikt att mörda, säger Leif Persson enligt Aftonbladet. 

Bildkälla: Johan Nilsson/TT.

15-åringen var maskerad

Enligt två elever på skolan som mötte 15-åringen strax innan attacken, som Aftonbladet pratat med, ska han ha varit maskerad. 

– Jag skulle lämna in min Ipad till en lärare. Då kom en kille med svarta militärkläder på sig och en hjälm. Det var ett skelett på hjälmen. Det såg ut som han hade en kamera på hjälmen, berättar 14-årige Mohammad för Aftonbladet

Bildkälla: Johan Nilsson/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.