Magdalena Andersson.
Magdalena Andersson. - Foto: Johan Jeppsson/TT.

SSU vill se Magdalena Andersson som ny partiledare

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU vill se finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare, rapporterar SVT Nyheter. "Vi tror också att hon kan vinna valet nästa år", säger SSU:s ordförande.


Efter att statsminister Stefan Löfven (S) meddelade i sitt sommartal att han kommer avgå som partiordförande i samband med partikongressen i november började man spekulera om vem som blir hans efterträdare. 

På onsdagen meddelade Socialdemokraterna i Halland att de kommer nominera finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare. Sedan dess har även S-distriktet i Skaraborg och Skåne gjort detsamma. 

Nu uttalar sig Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU om frågan. 

– SSU vill stötta Magdalena Andersson som ny partiledare för Socialdemokraterna. Vi tror att hon är den bästa kandidaten att leda oss i det tuffa läge vi står inför nu, säger förbundsordförande Lisa Nåbo till SVT Nyheter. 

"Tror att hon kan vinna valet"

Enligt SSU:s ordförande stämmer Magdalena Anderssons politiska inriktning och vision överens med ungdomsförbundets. 

– Vi tror också att hon kan vinna valet nästa år. Att vi vinner valet är avgörande för att vi i SSU ska kunna få igenom den politik som våra medlemmar har kämpat för i många år och som vi tänker driva igenom på partikongressen nu i november, säger hon till SVT

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!