Tisdag 26 Okt
Stockholm

SSU vill se Magdalena Andersson som ny partiledare

Magdalena Andersson.
Magdalena Andersson. Foto: Johan Jeppsson/TT.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU vill se finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare, rapporterar SVT Nyheter. "Vi tror också att hon kan vinna valet nästa år", säger SSU:s ordförande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter att statsminister Stefan Löfven (S) meddelade i sitt sommartal att han kommer avgå som partiordförande i samband med partikongressen i november började man spekulera om vem som blir hans efterträdare. 

På onsdagen meddelade Socialdemokraterna i Halland att de kommer nominera finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare. Sedan dess har även S-distriktet i Skaraborg och Skåne gjort detsamma. 

Nu uttalar sig Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU om frågan. 

– SSU vill stötta Magdalena Andersson som ny partiledare för Socialdemokraterna. Vi tror att hon är den bästa kandidaten att leda oss i det tuffa läge vi står inför nu, säger förbundsordförande Lisa Nåbo till SVT Nyheter. 

"Tror att hon kan vinna valet"

Enligt SSU:s ordförande stämmer Magdalena Anderssons politiska inriktning och vision överens med ungdomsförbundets. 

– Vi tror också att hon kan vinna valet nästa år. Att vi vinner valet är avgörande för att vi i SSU ska kunna få igenom den politik som våra medlemmar har kämpat för i många år och som vi tänker driva igenom på partikongressen nu i november, säger hon till SVT

Kommentera
Kopiera länk
Dela