Lördag 25 Sep
Stockholm

Rektor jämförde muslimska flickor med hattifnattar

En rektor i Eskilstuna jämför muslimska flickor med hattifnattar.
En rektor i Eskilstuna jämför muslimska flickor med hattifnattar. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix/Jessica Gow / TT 

I ett nu raderat inlägg på Facebook beskrev Kerstin Soläng, rektor på Fristadsskolan, i Eskilstuna muslimska flickor som hattifnattar och jämförde deras pappor med talibaner.
– "n, säger hon till Eskilstuna Kuriren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I ett inlägg på Facebook beskrev rektorn Kerstin Soläng om hur hon oroas över muslimska flickor i skolan, skriver Eskilstuna kuriren.

I inlägget beskrev hon att allt fler små flickor är "instoppade i svart från huvud till fot i tältliknande svarta tygsjok" och jämför dem med hattifnattar – figurerna i Mumindalen. Samtidigt jämför hon deras pappor med talibaner.

I inlägget skrev Soläng även att hon sörjer "mannens oförmåga att se kvinnans självständiga val". 

"Alla ser likadana ut"

Inlägget väckte starka reaktioner och är nu raderat, men till Eskilstuna Kuriren förklarar Soläng vad hon menade med uttalandet.

- Det är ju Tove Janssons bild av hur det kan se ut när alla är likadana, när det inte finns inblandning av något olikt i en grupp. Jag kan inse att det kan låta tokigt, säger hon till tidningen.

Soläng berättar att om hon skulle använt andra ord om hon skrivit inlägget idag. 

– Ja, jag inser nu att jag gjort samma misstag som Gudrun Schyman. Hon sa en gång att alla män är talibaner och fick ta mycket stryk för det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela