Bombmannen Göteborg
Misstänkta bombmannen kan befinna sig utomlands. - Foto: Adam Ihse/TT & Björn Larsson Rosvall /TT.

Polisens vädjan till misstänkte bombmannen: "Ta dig till polisstation"

En man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för bombdådet i Göteborg tidigare i veckan. En intensiv jakt efter mannen har pågått de senaste dagarna och polisen utesluter inte att han kan befinna sig utomlands.


Det var klockan 04.48 på tisdagsmorgonen tidigare i veckan som larmet om en stor explosion i Annedal, Göteborg kom in till polisen. Explosionen orsakade bränder i tre trappuppgångar och flera lägenheter och garaget fylldes med rök. 

16 personer i åldrarna 10 till 80 år fördes till sjukhus – varav sex av dem var allvarligt skadade. Kort efter explosionen meddelade polisen att explosionen inte ska ha skett av naturliga orsaker.

Under torsdagen anhölls en man i sin frånvaro, då på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, något Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Bildkälla: Björn Larsson Rosvall /TT.

"Ta dig till en polisstation så vi får det här överstökat"

Polisen har intensivt letat efter den misstänkte mannen de senaste dagarna och flera tips har kommit in. 

– Han vet att vi letar honom och är han då oskyldig, varför tar han sig inte då till en polisstation och så kan vi få det här överstökar. Så kan vi fokusera på andra delar i den här utredningen, det hade varit önskvärt, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst, till Aftonbladet på lördagen. 

Polisen letar efter mannen i hela landet då man inte utesluter att han kan befinna sig utanför Göteborgsområdet, rapporterar Aftonbladet.

Bildkälla: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT.

Kan befinna sig utomlands

Enligt uppgifter till Expressen tror sig polisen under helgen fått ett livstecken av den misstänkte bombmannen utomlands. 

Just nu fokuseras arbetet på att han befinner sig utanför Sverige, skriver Expressen.

/
/
/
Senaste nytt

EU-pengar till UNRWA

Musk stämmer Open AI – för mycket vinstfokus

Elon Musk stämmer Open AI och dess vd Sam Altman. Enligt Musk har Open AI – en pionjär inom artificiell intelligens – agerat i strid med sina stadgar genom att fokusera för mycket på att göra vinster, enligt världens rikaste man.

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Ett uttalande från flingjätten Kellogg's vd har fått folk att reagera starkt. Anledningen? Han tycker att frukostflingor kan ätas som middag hos dem som behöver spara pengar.

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Navalnyjs kropp framme vid kyrkan – flera gripna

Aleksej Navalnyjs kista har anlänt till kyrkan. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.