Nu häktas den misstänkte mannen i sin frånvaro
Nu häktas den misstänkte mannen i sin frånvaro - Foto: Adam Ihse//Björn Rosvall Larsson/TT

Misstänkte bombmannen i Göteborg häktas

16 personer fick föras till sjukhus i tisdags morse, när en bomb exploderade i en lägenhetsbyggnad i Göteborg. Nu har mannen som misstänks ligga bakom dådet häktats i sin frånvaro.


Det var klockan 04.48 på tisdagsmorgonen tidigare i veckan som larmet om en stor explosion i Annedal i Göteborg inkom till polisen. 

Explosionen orsakade bränder i tre trappuppgångar och flera lägenheter och garaget fylldes med rök. 

16 personer i åldrarna 10 till 80 år fördes till sjukhus – varav sex av dem var allvarligt skadade. Kort efter explosionen meddelade polisen att explosionen inte ska ha skett av naturliga orsaker.

Mannen häktas i sin frånvaro

Under torsdagen anhölls en man i sin frånvaro, då på sannolika skäl misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott, något Nyheter24 tidigare rapporterat om.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen tagit del av uppgifter som tyder på att den misstänkte bombmannen kan befinna sig utomlands.

Under måndagsmorgonen begärs han nu häktad i sin frånvaro. I ett pressmeddelande skriver Åklagarmyndigheten att man tagit beslutet för att kunna efterlysa mannen internationellt. 

På eftermiddagen kom beskedet att mannen nu häktas misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, alternativt grov misshandel, och för grov allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grovt mordbrand.

/
Senaste nytt

Källor: Flera gripna inför Navalnyjs begravning

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar och en av dem utvisas på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.