Einár mord
Nils Grönberg var rädd innan mordet, enligt uppgifter. - Foto: Jessica Gow/TT.

Uppgifter: "Einár var rädd dagarna innan han mördades"

Nils "Einár" Grönberg ska ha känt sig mycket orolig över sin säkerhet dagarna innan han mördades, enligt uppgifter till Aftonbladet. Han ska ha försökt skaffa extra beskydd, eftersökt en skottsäker bil och ställt in en spelning.


Rapparen Nils "Einár" Grönberg dödades för en vecka sedan i Hammarby sjöstad, under vad som beskrivits som "en ren avrättning". Han blev 19 år gammal.

Innan mordet hade Einár under en längre tid haft en hotbild mot sig. Inte minst efter knivskärningen på restaurangen Nosh and Chow i centrala Stockholm den 9 oktober i år. Då misstänktes han och två andra för mordförsök. 

Efter händelsen kände Grönberg en stor rädsla för sin säkerhet, enligt Aftonbladets uppgifter. Han ska därför både ha försökt skaffa sig extra beskydd i form av betalda livvakter, samt en skottsäker bil. 

Ställde in spelning

Nils Grönberg ställde även in en spelning som var planerad att äga rum den 14 oktober i en annan ort i Sverige. Detta för att han var rädd, enligt Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen misstänker polisen även att gärningspersonerna haft ett pågående videosamtal och filmat då de sköt Einár till döds. Något som Nyheter24 tidigare rapporterat om. Därför är telefontrafiken strax innan och efter mordet av högsta intresse i polisens utredning, enligt källor till Aftonbladet.

Ännu är ingen gripen misstänkt för mordet. 

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.