Beata Ratzman, 32, har ännu inte hittats.
Beata Ratzman, 32, har ännu inte hittats. - Foto: Polisen och Johan Nilsson/TT

Polisen håller förhör utomlands – i sökandet efter försvunna Beata

Sedan i slutet av september har Beata Ratzman, 32, som senast sågs i Malmö, varit försvunnen. Polisen, som fortsatt menar att det finns hopp om att finna kvinnan vid liv, håller nu förhör utomlands.


Det var den 24 september som småbarnsmamman Beata Ratzman, 32, anmäldes som försvunnen. 

Samma dag sågs hon med sin make som hon lämnat, och som hon två veckor innan försvinnandet begärt att få kontaktförbud mot. Läs mer om det här.

Mannen, som är i 50-årsåldern, sitter häktad mot sitt nekande, misstänkt för människorov.

"Naturligt att vända blickarna dit"

Tidigare har polisen uppgett för Nyheter24 att man inte misstänker att Beata Ratzman befinner sig utomlands, och att man utesluter att hon skulle ha försvunnit frivilligt.

Det är emellertid bortom Sveriges gränser som polisen nu söker svar. Mer specifikt ska man ha hållit förhör med personer i Polen – kvinnans tidigare hemland.

– Det är naturligt att vi även vänder blickarna dit. Det gäller framför allt kontakt med hennes anhöriga, säger Nils Norling, polisens presstalesperson, till Kvällsposten.

"Vet ju inte var hon kan finnas"

Under veckorna som gått har polisen gjort omfattande sökinsatser utanför Malmö, men utan framgång. Polisen menar att det fortfarande finns hopp om att hitta Beata vid liv om hon under denna tid befunnit sig inomhus, snarare än ute i kylan.

– Vi vet ju inte var hon kan finnas. Men ju längre tid som går desto mindre är förstås den chansen, säger Norling till Kvällsposten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!