Det förväntas komma upp till tio centimeter snö i vissa delar av Sverige. Arkivbilder
Det förväntas komma upp till tio centimeter snö i vissa delar av Sverige. Arkivbilder - Foto: Fredrik Sandberg/Erik Abe / TT

SMHI utfärdar gul varning: Snöfall och trafikstörningar

Halka, snömodd och dålig sikt. Tisdagsmorgonen bjuder på besvärligt väder i nordvästra Svealand och södra Norrland. Som mest kan det komma upp till 10 centimeter snö.


SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall som drar in unde tisdagen.

Det drabbar framförallt nordligaste Värmland, norra och västra Dalarna, norra delen av Gävleborg, Västernorrland, och östra delen av Jämtland – där det varnas för att trafiken kan gå långsamt på grund av halka, dålig sikt och snömodd. 

Fem till 10 centimeter snö

Det innebär även att det kan bli en del förseningar i buss- och tågtrafiken. Totalt kommer det att falla runt fem centimeter snö, och som mest 10 centimeter lokalt på sina håll. 

– Det är här just nu och kommer pågå till eftermiddagen. Bakom kommer mildare luft och söderut övergår snön alltmer i regn, säger SMHI:s meteorolog Moa Hallberg till Nyheter24. 

Olycka med tre bilar i Vara

På tisdagsmorgonen var tre bilar inblandade i en olycka i Vara. Olyckan inträffade mellan Naum och Tumleberg och det var vid 07-tiden helt stopp i trafiken.

Har du koll på SMHI: s nya varningsfärger? Om inte så kan du läsa allt om gult, orange och rött och väder här.

Har ser det ut där du bor? Mejla gärna in bilder på vädret till tips@nyheter24.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.