Söndag 28 Nov
Stockholm

Nya beskedet: Alla över 18 år ska få tredje vaccindos

Alla personer över 18 år ska få en tredje vaccindos mot covid-19.
Alla personer över 18 år ska få en tredje vaccindos mot covid-19. Foto: Johan Nilsson/TT och Jessica Gow/TT

Alla personer mellan 18 och 65 år ska få en tredje dos vaccin mot covid-19, och vaccinationsbevis införs vid sammankomster inomhus med över 100 deltagare från den 1 december. Det uppger socialminister Lena Hallengren (S) vid en pressträff på onsdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för en dryg vecka sedan som regeringen föreslog att vaccinationsbevis skulle införas för evenemang inomhus med över 100 deltagare. 

Nu har beslut fattats i frågan och vid en pressträff på onsdagsmorgonen uppgav socialminister Lena Hallengren (S) att vaccinpass kan krävas vid dessa sammankomster från och med den 1 december.

Alla över 18 år får tredje vaccindos

I tillägg till detta uppgav också Lena Hallengren (S) att man nu rekommenderar alla personer över 18 år att ta en tredje vaccindos mot covid-19.

– Med vaccinationsbevisen och hög vaccinationstäckning är förhoppningen att vi inte ska behöva införa mer restriktioner, säger ministern vid pressträffen.

Den tredje dosen rekommenderas att ges sex månader efter den andra dosen. Folkhälsomyndigheten kommer att meddela prioriteringsordningen inom kort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela