Tisdag 30 Nov
Stockholm

Terroristen Rakhmat Akilov i slagsmål i fängelset

Terroristen Rakhmat Akilov i slagsmål i fängelset
Terroristen Rakhmat Akilov i slagsmål i fängelset. Foto: Vilhelm Stokstad/TT & Polisen/TT.

Rakhmat Akilov dödade fem personer till följd av ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm 2017. Nu ska han ha varit i slagsmål i klass 1-fängelset Hall.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fredagen den 7 april 2017 begick Rakhmat Akilov ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm, genom att köra en lastbil i hög hastighet. Fem personer dog till följd av dådet. 

Akilov dömdes 2018 till livstids fängelse, efter att han erkänt dådet. 

I söndags runt lunchtid ska Akilov ha hamnat i ett slagsmål inne på säkerhetsavdelningen Fenix inne på klass 1-anstalten Hall utanför Södertälje, rapporterar Expressen. 

Misshandlad och dödshotad

Bråket avbröts först när personalen på avdelningen anlände. Akilov har nu satts i isolering och man kommer utreda händelsen. 

Kriminalvården menar att det är nödvändigt att hålla Akilov avskild för att utredningen inte ska äventyras, skriver tidningen.

Efter att Akilov dömdes för terrordådet på Drottninggatan placerades han på Kumlaanstalten. Där blev han misshandlad och dödshotad, vilket ledde till att han flyttades till Hall. 

Placerad i speciell avdelning: "Bunkern"  

Både på Kumlaanstalten och Hall har Akilov suttit i den så kallade Fenix-avdelningen. Denna avdelning beskrivs som "ett fängelse inne på fängelset" och kallas även för ”bunkern”.

Fenix-avdelningar finns enbart på tre av landets fängelser – Kumla, Hall och Saltvik.

Personalen övervakar noga allt som händer på avdelningen och förutom personal och fångar är det få som får besöka avdelningarna, skriver Expressen

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela