Terroristen Rakhmat Akilov i slagsmål i fängelset
Terroristen Rakhmat Akilov i slagsmål i fängelset. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT & Polisen/TT.

Terroristen Rakhmat Akilov i slagsmål i fängelset

Rakhmat Akilov dödade fem personer till följd av ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm 2017. Nu ska han ha varit i slagsmål i klass 1-fängelset Hall.


Fredagen den 7 april 2017 begick Rakhmat Akilov ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm, genom att köra en lastbil i hög hastighet. Fem personer dog till följd av dådet. 

Akilov dömdes 2018 till livstids fängelse, efter att han erkänt dådet. 

I söndags runt lunchtid ska Akilov ha hamnat i ett slagsmål inne på säkerhetsavdelningen Fenix inne på klass 1-anstalten Hall utanför Södertälje, rapporterar Expressen. 

Misshandlad och dödshotad

Bråket avbröts först när personalen på avdelningen anlände. Akilov har nu satts i isolering och man kommer utreda händelsen. 

Kriminalvården menar att det är nödvändigt att hålla Akilov avskild för att utredningen inte ska äventyras, skriver tidningen.

Efter att Akilov dömdes för terrordådet på Drottninggatan placerades han på Kumlaanstalten. Där blev han misshandlad och dödshotad, vilket ledde till att han flyttades till Hall. 

Placerad i speciell avdelning: "Bunkern"  

Både på Kumlaanstalten och Hall har Akilov suttit i den så kallade Fenix-avdelningen. Denna avdelning beskrivs som "ett fängelse inne på fängelset" och kallas även för ”bunkern”.

Fenix-avdelningar finns enbart på tre av landets fängelser – Kumla, Hall och Saltvik.

Personalen övervakar noga allt som händer på avdelningen och förutom personal och fångar är det få som får besöka avdelningarna, skriver Expressen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.