Lördag 29 Jan
Stockholm

Tips: Så får du den ultimata sovplatsen på flygplanet

Hur ska man tänka, och var ska man sitta för att sova gott på flygplanet?
Hur ska man tänka, och var ska man sitta för att sova gott på flygplanet?. Foto: Seth Wenig/AP/TT och Jaromír Chalabala/Alamy/Stella Pictures

Du har en nattlig flygresa framför dig och vill kunna sova mer än bara en blund på flighten. Men hur ska man tänka, och var ska man egentligen sitta för att få den ultimata sovplatsen ombord? Nyheter24 listar tre enkla, men användbara, tips.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du har en lång flygresa framför dig kan det alltid vara skönt att landa utvilad, men som bekant är det inte helt givet att man lyckas få sig en god natts sömn ombord på flygplanet.

Det finns dock vissa saker som kan vara värda att tänka på när du bokar din plats på flyget, som kan ge dig bättre förutsättningar för en behaglig tupplur.

1. Sov utan turbulens i mitten av flygplanet

Se till att boka en plats i mitten av flygplanet, gärna då i närheten av en vinge. I denna del av flygplanet kommer du nämligen inte känna av eventuell turbulens lika mycket. 

Därmed är sannolikheten mindre att du, under de där värdefulla timmarna, vaknar av att planet skakar till. 

Läs mer om när du ska flyga för att undvika turbulens här.

2. Sov ostört vid fönsterplatsen på flighten

Utöver att se till att ha en plats i mitten av flygplanet är det också fördelaktigt att boka en fönsterplats. 

Då har du inte bara en vägg att luta din kudde mot, utan du undviker också att behöva resa dig upp stup i kvarten när de som sitter jämte dig behöver sträcka på benen eller gå på toaletten. Du sover, med andra ord, ostört.

Läs mer om flygbolaget där det är möjligt att göra stolen till en lyxsäng här.

3. Skippa raderna vid nödutgångarna

Men det finns också vissa rader som man helst ska skippa: de som är placerade vid nödutgångarna. Även om det finns mer benutrymme vid de raderna är det, på många flygplan, inte möjligt att fälla bak ryggstödet.

Källa: Insider och Smarter Travel

Kommentera
Kopiera länk
Dela