Lördag 29 Jan
Stockholm

Stort säkerhetspådrag vid Arlanda – därför är vägar avstängda

Vägar stängs av vid Arlanda och i Stockholm den 1-3 december med anledning av OSSE-mötet.
Vägar stängs av vid Arlanda och i Stockholm den 1-3 december med anledning av OSSE-mötet. Foto: Anders Wiklund/TT och Fredrik Sandberg/TT

En omfattande konferens med utrikesministrar från länder som tillhör nätverket "Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa" (OSSE) anordnas vid Arlanda den 2-3 december 2021. Ett stort säkerhetspådrag gör att flera vägar stängs av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den 2 december 2021 går OSSE:s utrikesministermöte, lett av Sveriges utrikesminister Ann Linde, av stapeln på Scandinavian XPO vid Arlanda flygplats i Stockholm. Konferensen pågår till och med den 3 december.

Men redan den 1 december inleds ett stort säkerhetspådrag vid flygplatsen – och det får konsekvenser för bilister.

Vägar avstängda vid Arlanda 1-3 december 2021 

När utrikesministrarna från de 57 OSSE-länderna anländer den 1 december eskorteras de nämligen av polis, under minst sagt välordnade former. 

På grund av detta uppger polisen att omfattande trafikstörningar är att vänta i närheten av Arlanda, i centrala Stockholm och på E4:an. Men några exakta tidpunkter eller vägar kan man inte dela med sig av.

"Utifrån ett säkerhetsperspektiv är det inte möjligt att i förväg meddela tider och platser för avstängningarna", skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen inför OSSE-mötet: "Lämna bilen hemma"

Med anledning av säkerhetspådraget kommer polisen med en tydlig uppmaning till de som ska ge sig ut och resa under dessa dagar:

"Polisen uppmanar resenärer att mellan den 1-3 december lämna bilen hemma, att planera sin resa i god tid samt att räkna med stora störningar", skriver polisen på sin hemsida och fortsätter:

"Ska du resa till eller från Arlanda dessa dagar uppmanas du att vara ute i mycket god tid för att inte missa din incheckning samt flyg. Det samma gäller om du ska möta någon som anländer från Arlanda."

Kameraövervakning på vägarna i Stockholm

Bortsett från att vägar stängs av har polisen också särskild kameraövervakning, i form av både fasta kameror och "obemannade flygfarkoster", som används under mötedagarna. 

Dessa används både i centrala Stockholm och i närheten av Arlanda flygplats. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela