Fredag 28 Jan
Stockholm

SD-profil sprider video på Annika Strandhälls hem: Över gränsen

SD-profil la ut film på Annika Strandhälls hus på Twitter
SD-profil la ut film på Annika Strandhälls hus på Twitter. Foto: Erik Simander/TT & Pontus Lundahl/TT.

En profil inom Sverigedemokraterna har filmat ministern Annika Strandhälls (S) hus med drönare och lagt ut på Twitter. "Var går gränsen?”, skriver Strandhäll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är programledaren för Sverigedemokraternas kanal Riks som har publicerat en video på Sveriges klimat- och miljöminister Annika Strandhälls (S) hus på Twitter. Videon är filmad med drönare.

En upprörd Strandhäll svarar på inlägget på Twitter: 

"Att Riks kört drönare över mitt hus och lagt ut video och bild till kreti och pleti. Min 12-åriga dotter var ensam hemma och vi lever tack vare dessa högerextremister med en ständig hotbild. Var går gränsen?”, skriver ministern. 

Familjen lever under hotbild 

Strandhäll skriver i ett meddelande till Aftonbladet att hon och hennes familj länge levt under hotbild. 

”Att programledaren för SD-riks väljer att publicera drönarbilder över mitt hus och därmed gör det möjligt för fler av hennes följare och sympatisörer att identifiera var jag bor är obehagligt och överskrider gränsen för vad som är anständigt. Representanter för andra riksdagspartier agerar inte såhär”, skriver hon till tidningen.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Foto: Jessica Gow/TT

Ebba Busch: "Hotar demokratin" 

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch skriver i ett svar till Strandhäll att Riks har gått för långt. 

”Det finns gränser som aldrig någonsin får passeras. För att det omöjligt kan vara försvarligt ur ”granska makten” perspektivet. När säkerheten för folkvalda och deras familjer hotas så hotas också vårt demokratiska system. Oavsett vad vi tycker om den folkvaldes åsikter i övrigt”, skriver hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela