Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir och ett flygplan
Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir och ett flygplan - Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir och Pexels

Så agerar flygvärdinnorna om flygplanet håller på att krascha

I en intervju med Nyheter24 berättar flygvärdinnan Elin Ronnydottir om hur de agerar under en möjlig krasch, och sin läskigaste flygtur.


Elin Ronnydottir, 24, är flygvärdinna och har arbetat inom flygindustrin i flera år. Sin första flygning gjorde hon 2017 och har sedan dess samlat på sig tips och tricks som kan underlätta ditt resande. I en intervju med Nyheter24, berättar Ronnydottir hur flygvärdinnorna agerar vid en potentiell krasch.

Ronnydottir berättar även hur man överlever en flygplanskrasch, läs mer om det här, och hur du får flygplanet att vänta på dig om du är försenad, läs mer om det här

Elin Ronnydottir utanför ett flygplan Foto: Skärmdump från Elins Instagram @Ronnydottir

Så agerar flygvärdinnorna om flygplanet håller på att krascha

Nyheter24 frågar Elin Ronnydottir hur flygvärdinnorna agerar om planet håller på att krascha. 

– Vi har procedurer som vi måste följa, berättar Ronnydottir.

Men 24-åringen förklarar att hon aldrig har varit med om att ett plan har varit på väg att krascha. 

– Varenda gång som det har hänt någonting har vi fått gå ner och göra en vanlig landning, eller en nödlandning, förklarar hon och fortsätter.

– Vi går ner för att det är det säkraste.

Om de faktiskt skulle krascha, berättar Ronnydottir att de först ser till att alla är fastspända. Och sitter framåtlutad med händerna på stolen och huvudet ned.

– Vi har en lista som vi följer, förklarar 24-åringen.

Elin Ronnydottir i ett flygplan Foto: Skärmdump från Elins Instagram @ Ronnydottir

Det kom gnistor från motorerna

24-åringen berättar om en flygtur som gav henne kalla kårar. Det började som en helt vanlig flygning, men när passagerarna började att peka ut mot vingarna så visste hon att något var fel. När hon tittade ut mot vingarna fick hon en chock.

– Det var inte lågor, men det var som gnistor ut från motorerna.

Ronnydottir berättar att när hon ringde in till piloterna blev de oroliga, då de inte hade fått någon varning från systemet. Läs mer om det här.

Se hela intervjun med Ronnydottir i spelaren ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!