Soho House Stockholm
Soho House Stockholm slår upp sina dörrar i slutet av november. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Pressbild/Soho House Stockholm

Allt du behöver veta om exklusiva klubben Soho House – då öppnar den i Stockholm

Soho House är en exklusiv medlemsklubb som har anläggningar i flera städer runt om i världen. Nu är Sverige, närmare bestämt huvudstaden, snart en av dem. Nyheter24 reder ut allt du behöver ha koll på om elitsällskapet.


Nu står det klart att den exklusiva medlemsklubben Soho House slår upp sina portar i Sverige. Det är i Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan på Östermalm, någon gång i slutet av november, som klubben för första gången kommer att välkomna sina svenska medlemmar.

Byggnaden har tre våningsplan och skandinaviska inslag ska synas i inredningen, enligt ett pressutskick.

Vad är Soho House?

Soho House första anläggning öppnades av en man vid namn Nick Jones i London år 1995. Allting började med, enligt medlemsklubben själva, att Jones köpte ett utrymme ovanför sin restaurang Cafe Boheme. Det var inte vilka som helst som hängde på hans restaurang, utan det var flera inom kultureliten i staden.

Idén om en exklusiv medlemsklubb var född. Namnet blev naturligt Soho House, då lokalen låg i Londons "Soho".

I dag finns medlemsklubben i ett trettiotal länder, exempelvis i storstäderna Paris och New York, och erbjuder sina medlemmar allt från restauranger, arbetsplatser och mötesrum till hotell och annan rekreation.

Foto: Pressbild/Soho House Stockholm

Hur blir man medlem i Soho House?

Det går att ansöka om medlemsskap på deras hemsida, men du måste uppfylla vissa kriterier. För att vara välkommen in i Trefaldighetskyrkan gäller det att ta sig in på den hemliga medlemslistan genom nattklubbsdrottningen Lill Lindqvist, rapporterar Breakit.

Om Soho House kommer att bli det nya innestället i Stockholm återstår att se.

– Det är jättehäftigt att Soho House kommer till Stockholm, men det är inte givet att det blir en succé. Problemet är att det behövs en stor massa hippa människor med mycket credd och ännu mer pengar. Stockholm kan vara för litet för att de ska funka, säger Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News, till Expressen.

Vad kostar medlemskap i Soho House?

Den som är sugen på ett medlemskap måste betala en startavgift på 5 500 kronor, och efter det följer en avgift på 1 250 kronor i månaden. 

Om du är under 27 år betalar du istället den blyga summan om 416,67 kronor i månaden.

Är du däremot sugen på att besöka Soho House's i exempelvis Paris måste du betala 2 166,67 kronor i månaden, vilket ger dig tillgång till alla exklusiva hus runt om i världen.

Vilka är medlemmar i Soho House?

Enligt Breakit har klubben över 100 medlemmar i Stockholm, däribland författaren och poddprofilen Alex Schulman, Klarnas marknadschef David Sandström och skådespelerskan Shima Niavarani.

/
Senaste nytt

Ökat sug efter fjällstuga

Sant eller falskt: Myterna om alkohol

Tre miljoner svenskar dricker för mycket, konstateras i en ny rapport. Och de senaste åren har flera gamla "sanningar" om alkohol kastats omkull av nya rön. Ett glas vin om dagen – bra eller dåligt? Alkoholforskaren slår hål på myterna om svenskarnas favoritrusmedel.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Tankesmedja: Ukraina behöver "slaktardrönare"

Krigsvetarna vid den brittiska tankesmedjan Rusi tror inte på någon ukrainsk motoffensiv under 2024. Ukraina behöver först rekrytera, utbilda och utrusta soldater.

Skrapade rutan för dåligt – riskerar 12 4000 kronor i böter

En 21-årig man i Uddevalla körde bil utan att ha skrapat rutan. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafiken och riskerar böter på 12 400 kronor.