Soho House Stockholm
Soho House Stockholm slår upp sina dörrar i slutet av november. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Pressbild/Soho House Stockholm

Allt du behöver veta om exklusiva klubben Soho House – då öppnar den i Stockholm

Soho House är en exklusiv medlemsklubb som har anläggningar i flera städer runt om i världen. Nu är Sverige, närmare bestämt huvudstaden, snart en av dem. Nyheter24 reder ut allt du behöver ha koll på om elitsällskapet.


Nu står det klart att den exklusiva medlemsklubben Soho House slår upp sina portar i Sverige. Det är i Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan på Östermalm, någon gång i slutet av november, som klubben för första gången kommer att välkomna sina svenska medlemmar.

Byggnaden har tre våningsplan och skandinaviska inslag ska synas i inredningen, enligt ett pressutskick.

Vad är Soho House?

Soho House första anläggning öppnades av en man vid namn Nick Jones i London år 1995. Allting började med, enligt medlemsklubben själva, att Jones köpte ett utrymme ovanför sin restaurang Cafe Boheme. Det var inte vilka som helst som hängde på hans restaurang, utan det var flera inom kultureliten i staden.

Idén om en exklusiv medlemsklubb var född. Namnet blev naturligt Soho House, då lokalen låg i Londons "Soho".

I dag finns medlemsklubben i ett trettiotal länder, exempelvis i storstäderna Paris och New York, och erbjuder sina medlemmar allt från restauranger, arbetsplatser och mötesrum till hotell och annan rekreation.

Foto: Pressbild/Soho House Stockholm

Hur blir man medlem i Soho House?

Det går att ansöka om medlemsskap på deras hemsida, men du måste uppfylla vissa kriterier. För att vara välkommen in i Trefaldighetskyrkan gäller det att ta sig in på den hemliga medlemslistan genom nattklubbsdrottningen Lill Lindqvist, rapporterar Breakit.

Om Soho House kommer att bli det nya innestället i Stockholm återstår att se.

– Det är jättehäftigt att Soho House kommer till Stockholm, men det är inte givet att det blir en succé. Problemet är att det behövs en stor massa hippa människor med mycket credd och ännu mer pengar. Stockholm kan vara för litet för att de ska funka, säger Viggo Cavling, chefredaktör på Travel News, till Expressen.

Vad kostar medlemskap i Soho House?

Den som är sugen på ett medlemskap måste betala en startavgift på 5 500 kronor, och efter det följer en avgift på 1 250 kronor i månaden. 

Om du är under 27 år betalar du istället den blyga summan om 416,67 kronor i månaden.

Är du däremot sugen på att besöka Soho House's i exempelvis Paris måste du betala 2 166,67 kronor i månaden, vilket ger dig tillgång till alla exklusiva hus runt om i världen.

Vilka är medlemmar i Soho House?

Enligt Breakit har klubben över 100 medlemmar i Stockholm, däribland författaren och poddprofilen Alex Schulman, Klarnas marknadschef David Sandström och skådespelerskan Shima Niavarani.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.