Död flickas mamma vill ha skadestånd

Mamman till flickan som tog sitt liv innan rättegången mot sin förmodade våldtäktsman stämmer kommunen.


Mamman till den 15-åriga flicka i Jönköping som tog sitt liv innan rättegången mot den man som misstänks ha våldtagit henne vill ha upprättelse. Hon har anlitat en advokat som ska undersöka om det är möjligt att kräva skadestånd av kommunen.

– Modern har kontaktat mig och sökt mitt biträde och jag har accepterat. Det handlar om eventuellt skadestånd gentemot Jönköpings kommunen, säger advokat Kristofer Stahre till SR Jönköping.

Flera utredningar pågår för att se om kommunen gjort något fel.

– Jag kommer att gå igenom ärendet med modern och även kontakta myndigheterna, sedan ska jag se vilka åtgärder vi kan vidta. Modern hoppas framför allt på att få upprättelse, säger Stahre.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.