Fredag 28 Jan
Stockholm

Tidigare vännen om Möllers lögner: "Ingår i hennes spel"

Johanna Möllers tidigare vän berättar om hennes lögner.
Johanna Möllers tidigare vän berättar om hennes lögner. Foto: Anders Wiklund/TT och TT

I en ny dokumentärserie berättar Johanna Möllers tidigare vän om hur den livstidsdömda mördaren levde i en värld byggd av lögner.
– Så fort sanningen inte är tillräckligt bekväm, så är lögnen ett naturligt inslag i vardagen för Johanna, berättar han i "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" som finns på Viaplay.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I augusti 2016 höggs en 68-årig man ihjäl i sin sommarstuga utanför Arboga. Hans fru skadades svårt, men överlevde mirakulöst den brutala attacken. 

Johanna Möller och Mohammad Rajabi döms

Deras dotter Johanna Möller, även känd som "Arbogakvinnan", dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök på föräldrarna. 

Även hennes dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi dömdes för mord och mordförsök, men då till 14 års fängelse och utvisning. Läs mer om deras relation här.

"En värld av sammanflätade lögner"

I dokumentärserien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna", som hade premiär på Viaplay den 13 januari, står det klart att Johanna Möller ändrat sin historia om vad som hände under mordkvällen.

Hon uppger själv att det är för att hon haft "mycket i huvudet", men enligt hennes tidigare vän, som i serien kallas "Jimmy", var Möller en mästare på att ljuga.

Johanna Möller medverkar själv i dokumentärserien. Foto: Viaplay

– Det som sticker ut i Johannas beteende är att hon inte har några problem med att ljuga för att hon ska få olika fördelar, säger han och fortsätter:

– Så fort sanningen inte är tillräckligt bekväm, så är lögnen ett naturligt inslag i vardagen för Johanna. Det här ingår i hennes spel, för att hon ska få sitt liv som hon vill ha det och det dröjer ett tag innan man inser att det här är en värld av sammanflätade lögner. 

"Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" finns att se på Viaplay. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela