Tisdag 28 Jun
Stockholm

Man skjuten till döds i Helsingborg

Polisen på plats i Helsingborg efter skottlossningen på tisdagsmorgonen.
Polisen på plats i Helsingborg efter skottlossningen på tisdagsmorgonen. Foto: TT

En man i 40-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans och avled till följd av sina skador, skriver polisen på sin hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

— Den personen som blev skjuten kring klockan 7.40 avled strax efter halv nio, med största sannolikhet till följd av skadorna han fick, säger lokalpolisområdeschef Karim Ottosson till TT.

Flera polispatruller åkte ut till bostadsområdet i Helsingborg sedan flera inringare hade larmat om en misstänkt skottlossning utomhus. Platsen har spärrats av och polisen har arbetat med teknisk undersökning och dörrknackning. Ingen misstänkt har gripits.

— Vi prioriterar detta, det är stora resurser i gång i både yttre tjänst på brottsplatsen och i inre, för att kartlägga motivbild och planera framåt, säger Karim Ottosson.

Flera detonationer och skottlossningar har skett i Helsingborg den senaste tiden.

— Om vi tar den senaste veckan så var det två tillfällen där vi hade mindre detonationer som troligtvis var kraftigare fyrverkeripjäser vid två olika adresser och i söndags hade vi en skjutning, där man sköt med ett flertal skott mot en fastighet. Det är ju inte acceptabelt och jag förstår att helsingborgarna blir oroliga, säger han.

I nuläget ser polisen ingen koppling mellan händelserna, uppger lokalpolisområdeschefen.

— Nu ser vi inget samband, men självklart väger vi in det i utredningsarbetet i de olika utredningarna och ser om vi kan hitta något samband.

TT
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.