Lördag 21 Maj
Stockholm

Knipsade av finger på kvinna – två män dömda

Två män döms till fängelse för en brutal misshandel i Motala.
Två män döms till fängelse för en brutal misshandel i Motala. Foto: Grechanyuk Aleksandr/Alamy/Stella Pictures och Fredrik Sandberg/TT

Två män har dömts till fängelse för en brutal misshandel mot en kvinna i Motala. En av männen höll fast kvinnan medan den andre knipsade av hennes lillfinger med en avbitartång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i september i fjol som misshandeln inträffade. Männen, som är i 35-årsåldern, var gäster hos kvinnan vid tillfället.

"Gärningen har skett genom att två personer, oprovocerat angripit en person som i förhållande till angriparna varit äldre och svagare vilket har inneburit att hon svårligen har kunnat försvara sig", går att läsa i stämningsansökan som Nyheter24 tagit del av, vilken fortsätter vidare:

"Dessutom har angreppet skett efter att offret hade somnat och därefter väckts av gärningspersonerna."

Spolade ner fingret i toaletten

Efter att lillfingret knipsats av ska en av männen filmat kvinnan och hennes skada. Lillfingret spolades sedan ner i toaletten.

— Det har inte framkommit något motiv som jag vet om att det skulle kunna vara, sade åklagaren Maria Håkansdotter till Motala Vadstena Tidning i samband med att åtalet väcktes.

Tidigare dömdes en av männen till fem års fängelse för synnerligen grov misshandel och nu har den andre dömts till sju års fängelse, rapporter P4 Östergötland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela