Pastorn i Knutby som dömdes bland annat för att ha anstiftat mordet på sin fru är villkorligt frigiven. Arkivbild.
Pastorn i Knutby som dömdes bland annat för att ha anstiftat mordet på sin fru är villkorligt frigiven. Arkivbild. - Foto: Passregistret/TT

Knutbypastorn Helge Fossmo villkorligt frigiven – släppt på fri fot idag

Den före detta Knutbypastorn Helge Fossmo, som bytt namn till Iversen, dömdes 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök. Idag har han blivit villkorligt frigiven, uppger flera medier.


2019 fick han sitt livstidsstraff nedsatt till 26 års fängelse av Örebro tingsrätt, vilket innebär att han blivit villkorligt frigiven på söndagen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Helge Fossmos privatliv – allt om barnen och fruarna. 

Har Helge Fossmo släppts från fängelset?

— Efter att ha avtjänat 18 år nu, har han själv fått klippa sin fotboja och går nu ut till ett liv som fri man, säger den före detta pastorns advokat Anton Strand till Expressen.

Det var 2004 som den dåvarande Knutbypastorns fru mördades i parets hem, och ytterligare en man som bodde granne med paret skottskadades svårt. 

Pastorn dömdes både för anstiftan till mordet på sin fru och för mordförsöket på grannen. Han dömdes även för ett tidigare fall av anstiftan till mordförsök på hustrun.

En kvinna, som i medier kallades "barnflickan", befanns vara skyldig till att ha mördat frun och skottskadat grannen. Hon dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård, men är sedan 2011 frisläppt.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

JUST NU: Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.