Lördag 21 Maj
Stockholm

Knutbypastorn Helge Fossmo villkorligt frigiven – släppt på fri fot idag

Pastorn i Knutby som dömdes bland annat för att ha anstiftat mordet på sin fru är villkorligt frigiven. Arkivbild.
Pastorn i Knutby som dömdes bland annat för att ha anstiftat mordet på sin fru är villkorligt frigiven. Arkivbild. Foto: Passregistret/TT

Den före detta Knutbypastorn Helge Fossmo, som bytt namn till Iversen, dömdes 2004 till livstids fängelse för anstiftan till mord och mordförsök. Idag har han blivit villkorligt frigiven, uppger flera medier.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2019 fick han sitt livstidsstraff nedsatt till 26 års fängelse av Örebro tingsrätt, vilket innebär att han blivit villkorligt frigiven på söndagen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Helge Fossmos privatliv – allt om barnen och fruarna. 

Har Helge Fossmo släppts från fängelset?

— Efter att ha avtjänat 18 år nu, har han själv fått klippa sin fotboja och går nu ut till ett liv som fri man, säger den före detta pastorns advokat Anton Strand till Expressen.

Det var 2004 som den dåvarande Knutbypastorns fru mördades i parets hem, och ytterligare en man som bodde granne med paret skottskadades svårt. 

Pastorn dömdes både för anstiftan till mordet på sin fru och för mordförsöket på grannen. Han dömdes även för ett tidigare fall av anstiftan till mordförsök på hustrun.

En kvinna, som i medier kallades "barnflickan", befanns vara skyldig till att ha mördat frun och skottskadat grannen. Hon dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård, men är sedan 2011 frisläppt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt