Rekordmånga konstaterades vara smittade av covid-19 i Västra Götaland under vecka tre. Arkivbild.
Rekordmånga konstaterades vara smittade av covid-19 i Västra Götaland under vecka tre. Arkivbild. - Foto: TT

Smittan fortsatt hög – rekord för VG-regionen

Även antalet PCR-prover i regionen, 130 554, var det högsta som tagits under en enskild vecka under pandemin. På grund av det höga trycket har många fått vänta länge på svar, vilket gör att det troligtvis är ännu fler som varit smittade än vad som rapporterats, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.


Förra veckan gav Folkhälsomyndigheten regionerna möjlighet att prioritera i provtagning, och många använder sig även av hemmatester som inte registreras.

På tisdagen vårdades totalt 418 patienter med covid-19 på sjukhus i Västra Götaland, varav 20 på intensivvårdsavdelning.

I Västra Götaland genomfördes en stor vaccinationsdag med drop-in på 149 mottagningar runt om i länet i lördags. En sammanställning från två tredjedelar av vaccinatörerna, 100 av 149 mottagningar, visar att över 30 000 personer fick en spruta under dagen, rapporterar Västra Götalandsregionens nyhetssida VGRFokus.

Totalt har nu sammanlagt 1 922 990 personer i Sverige smittats med covid-19, enligt Folkhälsomyndighetens statistik på tisdagen. Det är en ökning med nära 139 000 fall sedan i fredags. Totalt har nu 15 693 personer avlidit med covid-19.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.