Söndag 2 Okt
Stockholm

Så mycket pengar tjänar Sofia Rågenklint i "Fråga doktorn"

Sofia Rågenklint är programledare för SVT-succén "Fråga doktorn".
Sofia Rågenklint är programledare för SVT-succén "Fråga doktorn". Foto: Stella Pictures och Leif R Jansson/TT

I nära 20 år har svenskar kunnat få vädra oro och frågor kring sin hälsa i SVT:s "Fråga doktorn". Vid rodret för långköraren står ingen mindre än Sofia Rågenklint – och det tycks löna sig sett till programledarens ekonomi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ända sedan 2003 har "Fråga doktorn" rullat i SVT och under många år var det Suzanne Axell som var programledare för den framgångsrika långköraren. 

Numera är det istället Sofia Rågenklint, 47, som ställer hälsorelaterade frågor till läkaren Karin Granberg å tittarnas vägnar varje måndag klockan 18.45.

Fråga doktorn-profilen Sofia Rågenklints lön

Sofia Rågenklint leder "Fråga doktorn" i SVT. Foto: Stefan Lindblom/Stella Pictures

Att leda "Fråga doktorn", som varje vecka har hundratusentals tittare, verkar ge ekonomisk utdelning. Enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Sofia Rågenklint en fastställd förvärvsinkomst som landade på 491 720 kronor under 2020.

Detta innebär att programledaren kunde plocka ut drygt 41 000 kronor i lön varje månad.

Sofia Rågenklint driver miljonbolag

I det egna bolaget "One Bumblebee AB", vars ändamål är att bedriva konsultationer inom mediabranschen och att bedriva handel med skönhetsprodukter, finns det också pengar.

Bolaget, som omsatte otroliga 1 357 000 kronor och gick med 540 000 kronor i vinst under 2020, har nämligen tillgångar som beräknas uppgå till 1 066 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.