Lasermannen beundrar Greta Thunbergs klimatkamp.
Lasermannen beundrar Greta Thunbergs klimatkamp. - Foto: Alexander Larsson Vierth/TT och Markus Schreiber/AP/TT

Lasermannens oväntade ord till Greta Thunberg: "En idé"

John Ausonius, mer känd som "Lasermannen", avtjänar dubbla livstidsstraff för två mord och flera mordförsök. Bakom lås och bom har han utvecklat ett omfattande intresse för miljöfrågor – och en beundran för klimataktivisten Greta Thunberg.


Under 1990-talet satte John Ausonius skräck i ett helt land och blev känd i media som "Lasermannen". Läs mer om jakten på Lasermannen här.

Numera är 68-åringen intagen på anstalten Storboda där han avtjänar dubbla livstidsstraff.

Lasermannen är en "stor naturvän"

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur Lasermannen haft författardrömmar – då med fokus på miljö och klimat, eftersom han enligt utsago är en "stor naturvän".

"Han är intresserad av att skriva och vill skriva en bok om miljön som han vurmar för. Han vet inte om den boken skulle kunna gå att sälja, står i ett beslut från Örebro tingsrätt som Nyheter24 tagit del av.

Läs mer om den examen John Ausonius tagit här.

Lasermannen hyllar Greta Thunberg: "Förnuftig"

I en intervju med Expressen berättar nu John Ausonius om hur han har ett färdigt bokmanus om just miljö och återvinning, som ännu inte blivit publicerat. 

I samband med detta får han också frågan om vad han tycker om klimataktivisten Greta Thunberg.

– Hon verkar ju vara väldigt förnuftig på något sätt. Hon har en idé som har funnit genklang, konstaterar den dömde mördaren, säger han till tidningen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!