Robert Russell och hans fru hemma i Texas med sportbilen som stals från hans hem i Philadelphia 1970.
1 av 2
Robert Russell och hans fru hemma i Texas med sportbilen som stals från hans hem i Philadelphia 1970. - Foto: AP/Scanpix
Sportbilen är nu värd 23 000 dollar. Robert köpte den för 3000.
2 av 2
Sportbilen är nu värd 23 000 dollar. Robert köpte den för 3000. - Foto: AP/Scanpix

Robert hittade sin bil på Ebay – 42 år efter att den blev stulen

Det lönar sig att inte ge upp. Efter 42 års sökande har 66-årige Robert Russell äntligen hittat sin stulna bil.


LOS ANGELES. När Robert Russell öppnade garageporten en tidig morgon 1970 fick han en chock. Hans prisbelönta Austin-Healey-sportbil årsmodell 1967 hade blivit stulen.

Polisen lyckades aldrig hitta bilen, men trots att åren gick gav Russell aldrig upp sökandet. Och för några veckor sedan fick han äntligen återse sin ögonsten – på Ebay.

– Det faktum att bilen ens skulle existera var osannolikt. Den hade lika gärna kunnat vara skrotad, säger Robert Russell enligt Huffington Post.

Nu värd 20 000 dollar mer än vad han köpte den för

En bilfirma hade lagt upp en annons på säljsajten och Russell ringde omedelbart upp. Efter kontakt med polisen där han visade upp originalnycklarna och id-nummer fick han tillbaka bilen – 42 år efer att den blev stulen.

– Den går fortfarande, men bromsarna fungerar inte så bra. Nu ska vi få den i samma skick som den var förut, avslutar Russell enligt Huffington Post.

Russell köpte bilen för 3000 dollar, nu är den värd 23 000 dollar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.