Måndag 18 Okt
Stockholm

Polisens tillrättavisning efter morden i Linköping: "Får helt enkelt vara nog nu"

Polisen i Linköping tar hårdare tag mot kriminaliteten.
Polisen i Linköping tar hårdare tag mot kriminaliteten. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Den senaste tiden har Linköping drabbats av en rad mord som skakat om staden. Nu går polisen i området ut på Facebook och meddelar att de kommer ta kraftigare tag mot kriminaliteten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen i Linköping har tröttnat på den kriminalitet som härjar i staden efter en kort tid med flertalet mord. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om de två minderåriga pojkarna som anträffades skottskadade i Berga i Linköping, varav en av pojkarna senare avled till följd av skadorna.

Här kan du läsa mer om det.

Ytterligare åtgärder

I ett inlägg på Facebook meddelar polisen att de kommer vidta ytterligare åtgärder för att delvis bli mer synliga i områden som Skäggetorp, Ryd och Berga. De ber också föräldrar till ungdomar att vara extra uppmärksamma och se till att de inte befinner sig i skadliga umgängeskretsar.

Bildkälla: Jeppe Gustafsson/TT

"Kommer att tillämpas på ett offensivt sätt"

"Den polisiära verktygslådan kommer att tillämpas på ett offensivt sätt framöver och toleransnivån för felbeteenden kommer givetvis att vara låg. Det får helt enkelt vara nog nu. De som väljer att ställa sig utanför samhällets regler och lagar kan förvänta sig täta kontakter med oss", skriver de i inlägget och menar att tips från allmänheten är essentiella för att deras arbete ska gå framåt.

Uppmanar befolkningen att tipsa

De förklarar att det är möjligt som medborgare att anonymt tipsa polisen om misstänkta lägenheter och tillhåll:

"Tipsa oss anonymt via våra kontaktvägar eller ta kontakt med oss patruller som finns ute. Vi kommer gemensamt att återställa Linköping till en trygg plats."


Kommentera
Kopiera länk
Dela