Twitter
1 av 12
Twitter
Aftonbladet.se
2 av 12
Aftonbladet.se
apg29.se
3 av 12
apg29.se
Facebook
4 av 12
Facebook
Flashback.org
5 av 12
Flashback.org
formicarufmas.ratata.fi
6 av 12
formicarufmas.ratata.fi
Flashback.org
7 av 12
Flashback.org
Humlesurr.se
8 av 12
Humlesurr.se
rodalingon.blogspot.se
9 av 12
rodalingon.blogspot.se
Travpunkten.com
10 av 12
Travpunkten.com
Ungdomar.se
11 av 12
Ungdomar.se
Twitter
12 av 12
Twitter

Vila i frid Neil Armstrong - "den första att fejka en månlandning"

Han var den första att sätta foten på en annan himlakropp, och nu hyllas han. Men Neil Armstrongs död har också lockat fram andra reaktioner.


INTERNET. I lördags kom beskedet att 82-årige Neil Armstrong,astronauten som 1969 blev den första människan att bestiga månen, avlidit.Hyllningarna har därefter inte låtit vänta på sig. Av amerikanske presidentenBarack Obama kallades han enligt Sveriges Radio”en av de största amerikanska hjältarna genom alla tider”, och republikanskepresidentkandidaten Mitt Romney twittrade att ”månen förlorat sin första jordson”. Generellt verkar Armstrong ena depolitiska sidorna i övertygelsen att hans livsgärning revolutionerade världenvi lever i.

Men att höger och vänster kan ta i hand innebär inte attalla kan göra det. Webbtidningen Gawker sammanställde i går några av nätets mest paranoida reakioner på dödsbudet. På stora amerikanskakonspirationsforum, som Godlike Productions och Above Top Secret, är fantasinsmakt betydligt större än logikens och teorierna var många om den sanning manhölls undan ifrån. Numerologi, statliga hemligheter och baklängesbudskap – alltfinns representerat.

Även på svenska nätet finns konspirationerna. De är intelika många, och inte lika högtflygande – men tveksamheten kring hur Armstrongsegentliga prestation såg ut är där. Nyheter24 har letat sig djupt ner bland de tveksammaste av Sveriges månlandningstvivlare, och hittat djupt oroande fakta. Till exempel skriver användaren smocken på träningsforumet Kolozzeum.com att det redan är bevisat att "dom inte varit" på månen, och Flashback-användaren enlightenment beklagade att Armstrong och andra månresenärer behövde bli "både hjärntvättade och hotade till livet om de avslöjade bluffen". Resten av resultatet ser ni ibildspelet ovan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

1 timme sedan
En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.