Stillbild ur teasern för Anomalisa
Stillbild ur teasern för Anomalisa

Film om livets outhärdlighet får rekordstöd – Anomalisa

"En film som handlar om en man vars triviala liv lamslår honom". Det kanske inte låter som en fest - men filmen har fått över $400 000 av fansen.


Kickstarters topp 5 pengainsamlingar

1. "Pebble: E-Paper Watch for iPhone and Android", Kickstarters mest lyckade, fick ihop $10 266 845.

2. "OUYA: A New Kind of Video Game Console", samlade ihop $8 596 475. 

3. "Reaper Miniatures Bones: An Evolution Of Gaming Miniatures", samlade ihop $3 429 236

4. "Double Fine Adventure", samlade ihop $3 336 371  

5. "Wasteland 2", samlade ihop $2 933 252

CROWDSOURCING. Den animerade stop-motion-filmen Anomalisa lanserades av animationsstudion Starburns Industries i juli i år, och fick under de första 24 timmarna $88 000 i stöd från fans. Pengainsamlingen sköts via insamlingsorganet Kickstarter, där människor kan lansera projekt och be om ekonomiskt stöd från surfare som gillar idén. I söndags hade Anomalisa samlat in $406 237 och blev därmed enligt Daily Dot den film som samlat ihop mest pengar under Kickstarters historia.

Filmen produceras av Dan Harmon, skapare av den hyllade teveserien Community, och Dino Stamatopoulos som spelade karaktären Starburns i densamma. För manus och berättelse står Charlie Kaufman, som tidigare skrivit filmer som Eternal Sunshine of the Spotless Mind och I huvudet på John Malkovich. Studion Starburns Industries känns kanske igen för fans av Community från det Emmy-belönade avsnitt som var just stop-motion-animerat. Dess slutscen går att se här. Inledningsvis siktade man på att samla ihop $200 000 till filmen, men det målet har alltså överträffats dubbelt.

En kort teaser för Anomalisa finns att se här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!