Go Daddy twittrar att de har problem
Go Daddy twittrar att de har problem

Svettig natt för webbhotellet Go Daddy

I den senaste av en lång rad nätattacker hamnade i natt Go Daddy i korshåret. Delar av webbhotellets tjänster krånglade som följd under natten.


ANONYMOUS. Så många som miljontals hemsidor kan under natten ha dyktefter att webbhotellet Go Daddy utsatts för en massiv attack mot företagetsDNS-servrar. Enligt CBS News påverkades även mejladresser och andra kringtjänster. Efter attacken styrdeGo Daddy snabbt om till säkerhetsföretaget Verisigns servrar, vilket verkadelösa de flesta av problemen.

– Våra tjänster är nu tillbaka till det normala och vi haråterställt vår dns-trafik. Vi tackar Verisign som har varit till stor hjälp föross och våra kunder, sade Godaddys pr-chef, Elizabeth L. Driscoll till IDG Newsinatt.

En person på Twitter under namnet @anonymousown3r tog undernatten på sig ansvaret för attackerna, utan att meddela något omedelbart motiv.Källor till Nyheter24 är dock tveksamma till om hen verkligen ligger bakomattacken, och vad motivet egentligen var.

– Såvitt vi vet kanske den här @anonymousown3r bara sitteroch ljuger för att bli känd. Såvitt vi vet kan det lika gärna vara en arganställd hos Go Daddy som låg bakom attacken. Men om det faktiskt var han är engissning på motiv SOPA, säger en källa till Nyheter24.

Go Daddy var i blåsväder senast i december 2011, dåföretagets stöd till det amerikanska lagförslaget SOPA – som kritiserades föratt försämra integriteten på nätet – utlöste en serie protester. En bojkottinitierades och Go Daddy förlorade nästan 20 000 kunder. Sedan dess har SOPAlagts ner, men enligt källor till Nyheter24 innebär det inte attställningstagandet är bortglömt.

– Det är struntsamma att SOPA har försvunnit. Vi förlåterinte, vi glömmer inte (reds.anm, ”We do not forgive, We do not forget” är en känd slogan för hackarnätverket Anonymous). Så trots att de händelserna är fleramånader gamla kan attackplanerna ha formats sedan dess, och i dag blev dagen D,säger de anonyma källorna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!