Carl Lundström har begärt sig själv i konkurs - lyckas han undvika myndigheterna och filmbolagen igen?
1 av 2
Carl Lundström har begärt sig själv i konkurs - lyckas han undvika myndigheterna och filmbolagen igen? - Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX
De dömdes för Pirate Bay: Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundström, Peter Sunde och Fredrik Neij.
2 av 2
De dömdes för Pirate Bay: Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundström, Peter Sunde och Fredrik Neij. - Foto: Montage / SCANPIX

Knäckebrödsmiljonären i personlig konkurs

Carl Lundström dömdes för att ha finansierat The Pirate Bay. Nu har han lyckats trolla bort ännu en möjlighet för film- och musikbolagen att få ut sina skadestånd.


Pirate Bay-domen

Pirate Bay-grundarna Fredrik NeijPeter Sunde och Carl Lundström dömdes i Svea hovrätt till tio, åtta respektive fyra månaders fängelse för medhjälp till upphovsrättsintrång. Den fjärde åtalade, Gottfrid Svartholm Warg, inställde sig inte i hovrätten och hans tingsrätts dom på ett års fängelse kvarstod därmed.

Skadeståndet på 48 miljoner har nu växt hos Kronofogden till 76 miljoner kronor.

SCHWEIZ. En av fyra dömda för inblandning i Pirate Bay, knäckebrödsmiljonären Carl Lundström, lyckas återigen undvika skadeståndskraven från nöjesindustrin. Den här gången har Wasaarvingen begärt sig själv i personlig konkurs.

Enligt Ny Teknik innebär detta att chanserna för musik- och filmbolagen att få ut skadeståndet på 76 miljoner kronor minskat drastiskt. Lundström vill inte svara till tidningen varför han valt att begära personlig konkurs.

Finns inga gömda tillgångar den här gången

Carl Lundström var den som tillhandahåll bland annat datorer till Pirate Bay och som dömdes även för finansiering. Han ärvde 77 miljoner 1982 när knäckebrödsjätten Wasa, och dotterbolaget OLW, såldes. Han har tidigare åkt på en miljonsmäll hos Skatteverket efter att ha gömt undan nästan 20 miljoner i sin stiftelse i Schweiz. Men nu verkar det inte finns några tillgångar undangömda.

– Om det finns bevis som visar på dolda eller avlägsnade tillgångar hör det till mitt uppdrag. Men i denna konkurs finns inga sådana indikationer, säger konkursutredaren Heiner Scheuble till Ny Teknik.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.