Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skola stängd efter näthot om masskjutning

Posten på 4chan som i natt förvarnade polisen.
1 av 3

Posten på 4chan som i natt förvarnade polisen.

På skolans hemsida meddelas att de har stängt dagen efter
2 av 3

På skolans hemsida meddelas att de har stängt dagen efter

Robert A. Hawkins inlägg innan hans massaker på nio personer
3 av 3

Robert A. Hawkins inlägg innan hans massaker på nio personer

Nyheter | 20/09/2012 11:23

En skola i Washington stänger i dag efter att någon hotat med masskjutning. Hotet dök upp på nätanslagstavlan 4chan i natt svensk tid.

WASHINGTON. En anonym postare på nätanslagstavlan 4chan skrev i natt att han påföljande morgon skulle ta med sig sin pappas maskingevär till sin skola, Skyline High, och skjuta så många han kunde för att sedan ta livet av sig. Offren skulle bli de med "hög social status, som använde den för att verka förmer än andra".

"imorgon ska jag ta med mig min pappas erma smg (se bilden) och öppna eld mot folk i lokalerna på morgonen tills jag antingen dödas av polisen eller får slut på ammunition," skrev den anonyma personen, tillsammans med en bild på ett automatvapen.

Polisen och skolan tipsades efter att en skärmdump av hotet cirkulerat på Facebook och Twitter, och vid tolvtiden på natten lokal tid meddelades att skolan i morgon kommer vara stängd. 

– Vi vet inte vem som ligger bakom dessa hot, men vi tänker tolka det som allvarligt så ingen är i fara, säger en polis till The Seattle Times. 

– Jag såg bilden upplagd på Facebook, och ringde en kompis för att fråga om han också såg den. På bara några minuter fick bilden flera hundra kommentarer. Först tänkte jag 'åh, är det en sån där bluff?'. Sedan började alla snacka om det på Facebook, och då tänkte jag 'det här är på riktigt', berättar en orolig 16-åring som går i skolan för The Issaquah Press. 

Det är inte första gången hot om masskjutningar uttalats på 4chan. I december 2007 sköt 19-åriga Robert A. Hawkins ihjäl nio personer, inklusive sig själv, efter att han på nätanslagstavlan skrivit att han skulle "försöka slå Chos (skytten på massakern på Virginia Tech, reds. anm) rekord".