Posten på 4chan som i natt förvarnade polisen.
1 av 3
Posten på 4chan som i natt förvarnade polisen.
På skolans hemsida meddelas att de har stängt dagen efter
2 av 3
På skolans hemsida meddelas att de har stängt dagen efter
Robert A. Hawkins inlägg innan hans massaker på nio personer
3 av 3
Robert A. Hawkins inlägg innan hans massaker på nio personer

Skola stängd efter näthot om masskjutning

En skola i Washington stänger i dag efter att någon hotat med masskjutning. Hotet dök upp på nätanslagstavlan 4chan i natt svensk tid.


WASHINGTON. En anonym postare på nätanslagstavlan 4chan skrev i natt att han påföljande morgon skulle ta med sig sin pappas maskingevär till sin skola, Skyline High, och skjuta så många han kunde för att sedan ta livet av sig. Offren skulle bli de med "hög social status, som använde den för att verka förmer än andra".

"imorgon ska jag ta med mig min pappas erma smg (se bilden) och öppna eld mot folk i lokalerna på morgonen tills jag antingen dödas av polisen eller får slut på ammunition," skrev den anonyma personen, tillsammans med en bild på ett automatvapen.

Polisen och skolan tipsades efter att en skärmdump av hotet cirkulerat på Facebook och Twitter, och vid tolvtiden på natten lokal tid meddelades att skolan i morgon kommer vara stängd. 

– Vi vet inte vem som ligger bakom dessa hot, men vi tänker tolka det som allvarligt så ingen är i fara, säger en polis till The Seattle Times. 

– Jag såg bilden upplagd på Facebook, och ringde en kompis för att fråga om han också såg den. På bara några minuter fick bilden flera hundra kommentarer. Först tänkte jag 'åh, är det en sån där bluff?'. Sedan började alla snacka om det på Facebook, och då tänkte jag 'det här är på riktigt', berättar en orolig 16-åring som går i skolan för The Issaquah Press. 

Det är inte första gången hot om masskjutningar uttalats på 4chan. I december 2007 sköt 19-åriga Robert A. Hawkins ihjäl nio personer, inklusive sig själv, efter att han på nätanslagstavlan skrivit att han skulle "försöka slå Chos (skytten på massakern på Virginia Tech, reds. anm) rekord".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.