Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

4chan-hotet mot skola kom från Sverige

- 24/09/2012, 11:15 -
Posten på 4chan som förvarnade skolan.
1 av 2

Posten på 4chan som förvarnade skolan.

Huvudingången till Skyline High School
2 av 2

Huvudingången till Skyline High School

Wikipedia/Architectsea

Efter näthotet om en masskjutning stängdes skolan Skyline High School under torsdagen. Nu har inlägget spårats, och det visar sig komma från Sverige.

WASHINGTON. Det var under natten till torsdag, amerikansk tid, som ett hot mot skolan Skyline High School publicerades på nätanslagstavlan 4chan. Den anonyme postaren skrev bland annat att eleverna med hög status var målet.

"I morgon ska jag ta med mig min pappas erma smg (se bilden) och öppna eld mot folk i lokalerna på morgonen tills jag antingen dödas av polisen eller får slut på ammunition," skrev personen, tillsammans med en bild på ett automatvapen. 

Efter att en skärmdump av hotet cirkulerat på sociala medier nådde den skolans ledning, och de beslöt att ha stängt under hela torsdagen. Sheriffen i området Steve Strachan sade till The Seattle Times att FBI nu hjälper den lokala polisen att undersöka hotet, och 4chan informerade samtidigt om att hotet postats från en svensk server. Hotaren behöver emellertid inte nödvändigtvis befinna sig i Sverige för det.

– Uppenbarligen kan det ha kommit via en proxyserver, som används för att skydda någons identitet, underströk Strachan till The Seattle Times.

På fredagen blåstes faran över, och skolan var öppen för elever igen.