Megaupload - som det en gång var.
1 av 4
Megaupload - som det en gång var. - Foto: 436/AP/Scanpix
Megauploads grundare Kim Dotcom.
2 av 4
Megauploads grundare Kim Dotcom. - Foto: Brett Phibbs/AP/Scanpix
Lyxvillan där han greps.
3 av 4
Lyxvillan där han greps. - Foto: Natalie Slade/AP/Scanpix
Så här ser det ut när man går in på megaupload.com.
4 av 4
Så här ser det ut när man går in på megaupload.com. - Foto: Faksimil.

Megaupload kan snart vara tillbaka

Först stängdes uppladdningssajten ned av FBI. Sedan greps grundaren Kim Dotcom under spektakulära former. Nu är Megaupload på väg upp igen.


Liknande sajter tvingades ändra

I samband med att myndigheterna slog till mot Megaupload fick även liknande sajter motta repressalier. På Filesonic kunde nu endast att ladda ner filer man själv laddat upp. Även Fileserve och Wupload tvingades till detta.

I september la Filesonic ned sin verksamhet helt.

INTERNET. Det var en av världens största filuppladdningssajter. Men i januari beslagtogs alla servrar och Megaupload stängdes ned av amerikanska FBI på grund av misstankar om upphovsrättsbrott.

Trots att det just nu pågår en rättsprocess mot företaget och dess grundare Kim Dotcom kan Megaupload.com snart vara upp igen.

"Snabb uppdatering om nya Mega: Kodning 90 procent klar. Servrar på väg. Advokater, partners och investerare redo. Ha tålamod. Det kommer", skriver tyske Dotcom på sitt Twitterkonto.

Enligt Torrentfreak tyder meddelandet på att nya sajten är uppe innan årsskiftet.

Greps i lyxvilla

Kim Dotcom, som föddes som Kim Schmitz, greps under spektakulära former tidigare år på sin gård i Nya Zeeland. Efter starten 2005 växte hans företag Megaupload snabbt till att tillhandahålla en drygt dussin sajter varav just megaupload.com var den allra största fram till att den stängdes i vintras. Innan dess besökte över 50 miljoner människor sidan varje vecka.

Efter myndigheternas tillslag mot Megaupload gick ilskna hackare till attack mot sajter tillhörande amerikanska myndigheter, skivbolag och upphovsrättsorganisationer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.