Lego
Batmangrottan i Lego består av 20 000 bitar - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Batmangrottan i Lego består av 20 000 bitar

Alla måste ha en hobby. Somligas är att bygga Lego och, tja, varför inte klämma till med något rejält?


LEGO. Visste du att Batmans legendariska grotta, the batcave(eller läderlappsgrottan som den heter på det alltid lika häftiga språketsvenska), finns att köpa som Lego-modell? Du kan köpa den från 733 kronor, denbestår av 690 delar och har massor av häftiga smådetaljer.

Kul, häftigt. 

Men: I jämförelse med den skapelse somamerikanerna Carlyle Livingston II och Wayne Hussey lagt 800 arbetstimmar under12 veckors tid på att bygga, och som består av mer än 20 000 delar, kanske denbleknar en smula.

De två männen är kända som professionella Lego-byggare påvarsitt håll, men läderlappsgrottan är deras första gemensamma arbete. I enkommentar till bygget utlovas dock fler projekt.

– Bygget inkluderar grottan, som vi tror är det mestgrottiga någon någonsin byggt i Lego. Dessutom har vi en fungerande vändplan förBatmobilen, en rörlig kostym- och vapenvägg och en ramp för Batmans flygplan.Allt detta omges av enastående ljuseffekter som skänker liv till vårläderlappsgrotta, skriver de på sin blogg.

I bildspelet ovan kan ni se alla detaljer i det 45 kilo tunga bygget.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.