Onsdag 22 Sep
Stockholm

Har zombies tagit över Winnipeg, Kanada?

Charles Craigs första illavarslande möte med de vandöda
1 av 6
Charles Craigs första illavarslande möte med de vandöda. Foto: Winnipeg Free Press
Sedan hamnar han i betydligt mer obehaglig närkontakt
2 av 6
Sedan hamnar han i betydligt mer obehaglig närkontakt. Foto: Winnipeg Free Press
Även om alla inte är uppe och går...
3 av 6
Även om alla inte är uppe och går... Foto: Winnipeg Free Press
...är några av dem rappa nog för att äta upp hans kollega.
4 av 6
...är några av dem rappa nog för att äta upp hans kollega. Foto: Winnipeg Free Press
När Charles till slut hittar sin flickvän inser han att det nog är slut.
5 av 6
När Charles till slut hittar sin flickvän inser han att det nog är slut. Foto: Winnipeg Free Press
Och, tja, det sista vi ser av Charles är ju inte muntert.
6 av 6
Och, tja, det sista vi ser av Charles är ju inte muntert. Foto: Winnipeg Free Press

Är det ute med mänskligheten? Tja, följer man en viss grafisk designer från Kanada kan man få det intrycket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KANADA. Många har ropat varg, men nu verkar det som attzombieapokalypsen slutligen är här. Åtminstone av Twitter-kontot tillhörandeden kanadensiske grafiska designern Charles Craig att döma.

Samma dag som han skaffade Twitter, i lördags,började han märka underliga personer med blanka köttsugna ögon omkring sig.

Därifrån gick allt fort. På kvällen verkade han ha bokat in en middag med sin flickvän på restaurang, men den gick om inteteftersom hon ovanligt nog inte svarade i telefon. När han sedan skulle ta sig hemhindrades han av stora folkmassor som haltade gatorna fram på ett märkligt sätt…

…och det tog inte lång tid förrän han upptäcktesoch attackerades – som ödet ville ha det av hans egen flickvän. Det sista vihört av Charles Craig, det vill säga hans sista tweet, skriven i går natt, ärminst sagt oroande:

Men när Daily Dot rapporterade om saken märkte deatt något inte stämde. Kontot, baserat i den kanadensiska staden Winnipeg, dökupp mitt under en pågående zombie walk. Charles Craig följer dessutom misstänktmånga anställda på tidningen Winnipeg Free Press, vars fotochef, Mike Aporius,sedermera gjorde en sammanställning av den zombiefierade designerns tweets. Iförhoppningen att Mike alltså kunde veta mer ringde Nyheter24 upp honom. Ochdet var en träff mitt i prick.

– Det här var ett nytt sätt för oss att engageraläsare på ett innovativt sätt. På lördagkvällen var det en zombiewalk i stan,där över 6 000 personer deltog. Vi ville bevaka den på ett roligt sätt utan attfrån början berätta att det var en tidning som låg bakom det, så vi skapade denhär karaktären och fick det att se ut som att han upplevde zombieapokalypsen,berättar han.

Och Charles Craig, som förresten fått sitt namn aven skådespelare i zombieklassikern Night of the Living Dead, kommer kansketillbaka. Det säger en hemlighetsfull Mike Aporius till Nyheter24.

– Det är en historia med öppet slut. Det är alltjag kan säga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela