Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ska nya Megaupload bli omöjligt att stoppa

- 18/10/2012, 16:57
Snart är Megauploads efterträdare "Mega" här.
1 av 4

Snart är Megauploads efterträdare "Mega" här.

436/AP/Scanpix

Så här ser megaupload.com ut nu.
2 av 4

Så här ser megaupload.com ut nu.

Faksimil.

Grundaren Kim Dotcom.
3 av 4

Grundaren Kim Dotcom.

Brett Phibbs/AP/Scanpix

Lyx-"villan" han greps i.
4 av 4

Lyx-"villan" han greps i.

Natalie Slade/AP/Scanpix

Kim Dotcoms "Mega" ska låta användarna själva bestämma över vem som får tillgång till filer. Det och en del andra åtgärder ska göra sajten immun mot razzior.

INTERNET. Snart är det dags för nya Megaupload, eller "Mega" som grundarna kallar det, att lanseras. Och det kommer att vara säkrare än någonsin mot lagens långa arm.

Användarna själva kommer att bestämma vem som ska ha tillgång till filerna som laddas upp på sajten. Enligt grundaren Kim Dotcom innebär det att man måste göra kryptering olaglig i sig.

– Rätten till privatliv är en mänsklig rättighet. Man måste ha rätt att skydda sin privata information och kommunikation mot de som vill snoka, säger han till Wired.

Uppe innan årsskiftet

Nyheten kommer bara en dag efter att en annan stor fildelningssajt, The Pirate Bay, flyttat sina servrar till så kallade datormoln och därmed gjort det betydligt svårare för polisen att genomföra razzior.

Kim Dotcom, som greps under spektakulära former i januari efter att Megaupload stängts ned av FBI, hoppas ha "Mega" uppe innan årsskiftet. Han hotas av utlämning till USA där de vill straffa honom för bland annat upphovsrättsbrott.