Snart är Megauploads efterträdare "Mega" här.
1 av 4
Snart är Megauploads efterträdare "Mega" här. - Foto: 436/AP/Scanpix
Så här ser megaupload.com ut nu.
2 av 4
Så här ser megaupload.com ut nu. - Foto: Faksimil.
Grundaren Kim Dotcom.
3 av 4
Grundaren Kim Dotcom. - Foto: Brett Phibbs/AP/Scanpix
Lyx-"villan" han greps i.
4 av 4
Lyx-"villan" han greps i. - Foto: Natalie Slade/AP/Scanpix

Så ska nya Megaupload bli omöjligt att stoppa

Kim Dotcoms "Mega" ska låta användarna själva bestämma över vem som får tillgång till filer. Det och en del andra åtgärder ska göra sajten immun mot razzior.


Liknande sajter tvingades ändra

I samband med att myndigheterna slog till mot Megaupload fick även liknande sajter motta repressalier. På Filesonic kunde nu endast att ladda ner filer man själv laddat upp. Även Fileserve och Wupload tvingades till detta.

I september la Filesonic ned sin verksamhet helt.

INTERNET. Snart är det dags för nya Megaupload, eller "Mega" som grundarna kallar det, att lanseras. Och det kommer att vara säkrare än någonsin mot lagens långa arm.

Användarna själva kommer att bestämma vem som ska ha tillgång till filerna som laddas upp på sajten. Enligt grundaren Kim Dotcom innebär det att man måste göra kryptering olaglig i sig.

– Rätten till privatliv är en mänsklig rättighet. Man måste ha rätt att skydda sin privata information och kommunikation mot de som vill snoka, säger han till Wired.

Uppe innan årsskiftet

Nyheten kommer bara en dag efter att en annan stor fildelningssajt, The Pirate Bay, flyttat sina servrar till så kallade datormoln och därmed gjort det betydligt svårare för polisen att genomföra razzior.

Kim Dotcom, som greps under spektakulära former i januari efter att Megaupload stängts ned av FBI, hoppas ha "Mega" uppe innan årsskiftet. Han hotas av utlämning till USA där de vill straffa honom för bland annat upphovsrättsbrott.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.