Prinsessan Madeleine har förlovat sig
Vad har sagts om förlovningen på nätet? Obs: bilden är ett montage. - Foto: Nyheter24 / Montage

"Måste ringa mormor" – nätets reaktioner på förlovningen

I dag kom beskedet som svenskarna inte visste att de hade sett fram emot: prinsessan Madeleine ska förlova sig. Så här reagerade nätet.


Se där, två helt olika sätt att reagera på dagens stora besked: Madeleine förlovar sig med sin pojkvän Chris O'Neill. Nätet har under morgonen delats upp i tre läger; de som hatar allt vad monarkin står för och tävlar om vem som kan dissa den bäst, de som älskar kungahuset och nu med en stolt tår i ögonvrån tar fram sina svenska flaggor ur garderoben samt de som inte egentligen bryr sig - men inte kan motstå en god kärlekshistoria. 

I den förstnämnda gruppen ingår utan tvivel Republikanska föreningen, som i morse på Twitter sade ungefär som de brukar göra när monarkin kommer på tal:

En som såg chansen att skämta loss var radioprogramledaren och komikern Jakob Öqvist:

Vars skämt föranledde ett par reaktioner av ännu högre humorklass:

Av drottning Silvias parodi-konto på Twitter att döma gick det vilt till innan tillkännagivandet av förlovningen:

Detta trots att Madeleine, enligt Kungens parodi-konto, redan är gravid:

Vid klockan 09.13 på torsdagsmorgonen bekräftade också kungahuset förlovningen på sin Facebooksida: "Torsdagen den 25 oktober 2012 tillkännagavs förlovningen mellan Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill." 50 minuter senare hade nästan 10 000 likes och 1 000 kommentarer rasat in, varav många bara helt enkelt bestod av glada gratulationer. Och även på Twitter var gratulationerna ändå det populäraste inslaget:

Under morgonen rådde viss förvirring kring vem som egentligen avslöjade nyheten om förlovningen. Både Aftonbladet och Expressen benämnde sina artiklar som "avslöjanden", och ingen ville erkänna sig som tvåa på bollen. Den som fick personifiera den kampen var, som alltid, Expressens hovreporter Johan T Lindwall:

Expressens kulturchef Johan Hilton kommenterar vidare saken med något som skulle kunna kvalificera sig som dagens stora I-landsproblem:

På Vimeo lade Kungahuset ut en film där Madeleine och Chris intervjuades om sin förlovning - ett hanterande av situationen som snabbt hyllades av sociala medier-experten Emanuel Karlsten. Han avslöjade även att han håller på att lära sig svenska:

Förlovning / Engagement from Kungahuset on Vimeo.

(Nyheter24 vill här i all ödmjukhet påminna om Grotesco-sketchen Studentmottagningen. Något i Chris uttalande påminde oss om den...)

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.