Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis slog till - tog nioårings Nalle Puh-dator

- 22/11/2012, 21:09 -
Flickans vapen mot skivbolagen - en Nalle Puh-dator.
1 av 2

Flickans vapen mot skivbolagen - en Nalle Puh-dator.

SCANPIX / Montage

Flickan hade varit inne på The Pirate Bay.
2 av 2

Flickan hade varit inne på The Pirate Bay.

SCANPIX

En finsk flicka och hennes familj fick en chock när poliser stormade in i deras hem. De var ute efter nioåringens bärbara Nalle Puh-dator, där någon varit inne på Pirate Bay.

HELSINGFORS. Upphovsrättsbrott har ingen åldersgräns. Det verkar i alla fall vara mottot hos finsk polis. På tisdagen slog man till mot en familjs hem. De var ute efter deras nioåriga dotters Nalle Puh-dator.

Flickan hade nämligen 2011 varit på jakt efter musik från den finska stjärnan Chisu, som hon gillar. Hon hade först sökt på Google och sedan hamnat på torrentsajten The Pirate Bay, uppger sajten Torrentfreak.

"Hade varit lättare om du betalat"

En finsk motsvarighet till Antipiratbyrån hade sedan skickat ut ett betalningskrav till familjen. Men efter att pappan ignorerat betalningskravet på drygt 5 000 kronor valde de nu att skicka polisen. De försvann med den bärbara Nalle Puh-datorn och orden: "det hade varit lättare för alla om du hade betalat".

Artisten Chisu, som egentligen heter Christel Sundberg, har själv på sin Facebooksida beklagat händelsen och spridit en Spotifylänk till albumet flickan ville lyssna på. Enligt nioåringens pappa gick det inte ens att öppna filerna hon laddat ned från Pirate Bay. Dagen efter gick familjen därför till affären och köpte skivan hon ville ha.

Chisus hitlåt "Baden-Baden":