Måndag 27 Sep
Stockholm

Grattis på 20-årsdagen, SMS - här är nätets tio roligaste

I dag fyller textmeddelandet 20 år, och mycket har hänt sedan det första skickades. Nyheter24 listar nätets tio roligaste SMS.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
SMS

Står för Short Message Service

"Merry Christmas", alltså "God jul", stod det passande nog i det SMS som blev världens första i december 1992. Nu har tjänsten blivit en smula mer populär. Första halvåret 2012 skickades det i Sverige 8,1 miljarder SMS, och antalet meddelanden i världen uppgick 2010 till över 6 000 miljarder. 

Många av dem är misslyckade, roliga eller skämtsamma, och för att fira textmeddelandets födelsedag har Nyheter24 satt ihop en lista på nätets tio roligaste SMS - utan inbördes ordning. Klicka på bilderna för att göra dem större. Grattis SMS:et!

1. Cat Facts. Ett av nätets mest ikoniska - och demoniska - SMS-skämt föddes då Reddit-användaren frackyous kusin delade ut sitt nya mobilnummer till Facebook-vännerna. Det här var det som han därefter fick stå ut med...


2. Text from dog. Låt vara att katter är nätets favoritdjur, men hundar kommer faktiskt inte långt efter. Men om katter får stå ut med att i princip alla mänskliga egenskaper förs över på dem, så är det oftast bara en som är reserverad för hundar: Dumhet. Skämt-tumblrn Text from dog, vars största hits finns sammanställda nedan, är ett utmärkt exempel på det.


3. Felskickade SMS. Ett annat av de stora SMS-relaterade glädjeämnena är när något hamnat fel. Så till exempel berättade Reddit-användaren kdias84 om hur hans föräldrar svarat på ett MMS - med en egen variant.


4. Felskickade SMS. Som sagt. Detta är en lite längre, men också lite roligare, variant på ovanstående tema. Upphovsmannen är okänd.


5. Felskickade SMS. De två tidigare varianterna har varit ganska snälla. Men när Reddit-användaren Nessabean fick ett felskickat SMS beslöt han sig för att jävlas lite med avsändaren. Och tonen blev långt argare än vad han kunde ha förväntat sig.


6. Autocorrect-missar. Katter, hundar och felskickade SMS i all ära - största på nätet är autocorrect-humorn. Det avancerade sätt som tekniken använde för att jävlas med de mer ovana mobilanvändarna stavades förut T9, men sedan iPhonen introducerades har autocorrect tagit över dess roll.


7. Autocorrect-missar. Det finns många sidor som står värd för bilder med autocorrect-humor, men den största av dem alla är Damn you autocorrect. Här är en av dess höjdare:


8. Fyllesms. På den stundtals deprimerande och stundtals hysteriskt underbara sidan Texts from last night kan besökare skriva in de SMS de fått eller skickat på fyllan. Sedan ges andra möjligheten att antingen rösta på dem som beskrivande för bra nätter...


9. Fyllesms. ...eller dåliga. Och ja, de två SMS som röstats fram som representativa för alla tiders värsta nätter är helt klart katastrofala.


10. Den oöverträffade mästaren. Om man tar alla saker ovan och klumpar ihop dem i en enda lång och oerhörd resa i hur man jävlas med varandra över SMS, ja, då har vi följande bild. Internet, möt Mr. Taco. Och återigen, grattis SMS:et, tack för allt kul vi haft.


Kommentera
Kopiera länk
Dela