Fredag 27 Maj
Stockholm

Norskt snopphån mot Stockholm: "Tillfällighet"

Det misstänkta flygmönstret.
1 av 2
Det misstänkta flygmönstret. Foto: Flightradar.com
Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen.
2 av 2
Norwegians informationschef, Lasse Sandaker-Nielsen. Foto: Norwegian/Scanpix

Ett hån mot Sverige eller en helt vanlig dag på jobbet? Åsikterna går i sär om Norwegian-flighten DY3194.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Flightradar24.com

Flightradar24.com (tidigare Flygradar.nu) är en webbplats grundad 2007 av Svenska Resenätverket AB som använder flygplans ADS-B-signaler för att ta emot information om position, höjd, hastighet m.m. och sedan placerar flygplanen på en karta. Källa: Wikipedia.

STOCKHOLM. I slutet av flighten mellan Köpenhamn och Arlanda cirkulerade Norwegian-planet ovanför norra Stockholm. På Flightradar24.com, där man kan följa flygplansresor världen över, avtecknade sig en lättigenkännlig form av planets framfart. Nämligen den av en penis.

Men inflygningsformen kan inte bekräftas av Lasse Sandaker-Nielsen, informationschef på norska Norwegian.

– Vi har sett att denna illustration cirkulera på sociala medier under morgonen och fått oss ett gott skratt. Vi kan dock inte se dess inflygningsmönster i vårt system just nu, tyvärr, säger Sandaker-Nielsen till Nyheter24.

En tweet från Flightradar24:s officiella konto, publicerad på tisdagskvällen, har blivit retweetad över 350 gånger:

När man tittar på flygningen i repris på Flightradar24 landar DY3194 dock som planerat, helt utan snoppavstickare. Norwegians informationschef säger att formen som inflygningen tog, givet att den stämmer som Flightradar24 twittrade ut den, bara är en tillfällighet och ingen avsiktlig "ollning". 

– Vi har en god relation med Sverige, många svenska anställda och upp till 100 dagliga flygningar från Sverige. Vi blev också nyligen framröstade till det bästa flygbolaget i Sverige, så vi är mycket förtjust i "søte bror", säger Sandaker-Nielsen och anspelar på ett klassiskt norskt smeknamn för Sverige.

Flight DY3194 har hur som helst landat helt som planerat, kanske det enda säkra i denna falloshistoria.

Kommentera
Kopiera länk
Dela