Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ska du fira Lucia i "äran och hjältarnas land"?

1 av 1

Montage Nyheter24

Nyheter | 13/12/2012 10:09

När högtider vi håller kära börjar närma sig gör ofta roliga bilder som anspelar på dem detsamma. Nyheter24 har samlat de bästa.

Ah, Lucia. Sjungande barn, saffranssmak ända upp i bihålorna och nordpolsexpeditionsutrustning för att gå ut och köpa mjölk. Hur firar du? Med att tända ett bål och slänga alla dina badkläder på eftersom du ändå slutat tro att den där beryktade årstiden "sommar" ens existerar? Eller med en ordentlig suparfest... dygnet runt? Hur du än gör det är vi på Nyheter24 villiga att sätta en femma på att du inte gör det i äran och hjältarnas land. Som Kristoffer Magnusson.


Det här tidningsurklippet har cirkulerat på nätet sedan åtminstone 2007, och därigenom blivit en odödlig del av den spexiga vanliga svenskarnas minnesbank. Liksom Margery Kallberg, som vi intervjuade efter att hon i en panel sagt att prins Carl-Philip minsann borde kunna jobba om han också "kan få stryk", kommer han snurra runt på nätet för evigt.

Men han är inte ensam. I många år har svenskar sagt tokigheter i intervjuer och paneler, och många av deras grodor har förevigats och laddats upp på nätet. Nyheter24 har samlat några av de mer minnesvärda bilderna. Med allt från sura gubbar - till barn som gillar bajs.