Torsdag 21 Okt
Stockholm

Pepparkakor, stjärngossar och bråk - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och retweetade tweets. Här är den åttonde laddningen - och den har allt från hästar till hat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

10. @poptonten varnar på stan

Efter ett par intensiva veckor i medierna börjar det nu lugna ner sig för Sverigedemokraterna. Erik Almqvist och Kent Ekeroth, båda exponerade i Expressens skandalfilm från Kungsgatan sommaren 2010, sitter dock kvar i riksdagen. Almqvist funderar visserligen ännu på att avgå, men säger alltså i en intervju som artisten Niklas Strömstedt läst att hans karriär inte ännu är slut. Nyheter24, vars redaktion arbetar på en adress nära den järnrörsdrabbade, lyfter på hatten och tackar Strömstedt för varningen.

9. @springskor ger ett tips

Twittraren Mördarsiri har här, som den skarpögde twittraren kanske noterar, lånat en bild ursprungligen publicerad av Kim J. Men så fungerar detta hastfärdiga sociala medie: Den som formulerar sig bäst vinner, och priset är retweets. Mördarsiris nästan 150 stycken är det soklara beviset på detta, jämfört med Kim J:s snöpliga nio. Åh, och just det - om du är snubbe, ta dig inte ständigt friheten att berätta vad kvinnor ska göra. Fråga hur de vill göra istället. Och om du ens har med saken att göra.

8. @ladydahmer hotas med våldtäkt

Natashja Blomberg, känd som "genusmegafon" på Flashback, tillät sig kritisera klädkedjan H&M för att de säljer en tröja med rapparen Tupac på. 2 000 kommentarer senare står det klart att han inte var någon man hoppade på - särskilt om man råkar vara kvinna. Kommentarerna i tweeten, som blivit retweetad över 150 gånger, talar sitt tydliga språk: Om du klagar på våldtäkt så är det sannolikt att du blir hotad med just våldtäkt.

7. @UppsalaSara ger upp

Vilka roller våra barn vill iklä sig i luciatågen har varit ett hett omdebatterat ämne i veckan, sedan såväl pepparkaksgubbar som stjärngossar har hamnat i blåsvädret. Men på listan över heta tweets i veckan har bara en position i högtidståget hamnat, nämligen Sara Backman Prytzs lokförartreåring. Det konstigaste undertecknad finner med hela historien är dock att hon i överhuvudtaget fått uppfattningen att man kan vinna i en diskussion mot en treåring.

6. @punkhultan hittar arg hästvän

Alla som trodde att hästars trovärdighet totalt hade tagit slut efter att Facebook-sidan "Hästar finns inte" i flera veckor vuxit konstant, tänk om. Det finns så mycket tvivlare där ute, oavsett om de är allvarliga i sin desperation eller ej. Twittraren Felicia hittade en som hade gått så långt att hon blivit emotionellt sändebud för vad hennes häst kände. Godis för ett Twitter som inte alltid säger nej till skadeglädjen.

5. @AngrymanSverige provocerar

Som sagt - pepparkakor har varit heta i veckan. Den arge twittraren AngrymanSverige tog tillfället att illustrera exakt hur provocerande en pojke utklädd till pepparkaksgubbe kunde se ut, och fick nästan 400 retweets på kuppen. Den söta bilden smolkas dock av att historien från början var helt baserad på ett missförstånd, och att någon pepparkaksgubbe aldrig har varit förbjuden någonstans. Av något skäl verkar det bara vara så att rykten om förbud som kan göra traditionsivrare förbannade går i tryck i media snabbare än sin egen skugga. Undrar varför?

4. @tamittsehaye sätter Nyheter24 på pottan

Ni vet när någon drar ett skämt man inte fattar, men alla andra verkar fatta det så man bara är tyst och placerar det på listan över veckans hetaste tweets? Ungefär så känner undertecknad inför denna tweet, retweetad nästan 500 gånger, signerad twittraren Tamit Tsehaye.

3. @Gavlebocken skickar en hälsning från andra sidan

Det är inte första året som Gävlebocken brinner innan jul - faktum är att Wikipedia har hela listan på tillfällena då den stått kvar respektive brunnit ned. Men det är första året som den själv säger farväl på Twitter. Nu är den en martyr för alla brinnande bockar världen över. Tack bocken, god jul själv.

2. @ozznujen skämtar till det

"Jag längtade efter ett förlösande skratt efter en jobbig morgon och förmiddag. Tack!". "Fan vad du är rolig. Garvar högt.". "Är det okej om jag lånar bilden och delar den på Facebook? Så jävla rolig!". När Özz Nujen skämtar lyssnar fansen. Den här veckan var det en "kurdisk segway" som var poängen, och frånsett 759 retweets fick Nujen tusen och åter tusen uppskattande kommentarer. 

1. Varenda jävel ser sin chans att få fler followers

Sveriges Radios välgörenhetskampanj Musikhjälpen har varit den största mediala händelsen denna vecka, men frånsett kreativitet kring hur stålar samlas ihop verkar den bara inspirera till en enda idé hos gemene twittrare: Att tigga retweets. Nyheter24 har tagit sig friheten att illustrera samtliga dessa böner om uppmärksamhet med en lite mer symbolisk men helt fiktiv variant. Vadå, vi irriterade? Nää....

Kommentera
Kopiera länk
Dela