Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens hetaste app

Den mobila spelmarknaden är värd 85 miljarder kronor – och ett spel sticker ut just nu.

Den mobila spelmarknaden är värd 85 miljarder kronor – och ett spel sticker ut just nu.

Scanpix

Nyheter | 22/01/2013 17:34

20 miljoner nedladdningar – på fyra dagar. Här är appen som sopar banan med alla konkurrenter just nu.

Det rör sig så klart om uppföljaren till det omåttligt populära mobilspelet Temple Run. I tvåan jagas du inte längre av tre demonapor efter att du stulit skatten, utan en enda, stor monsterliknande gorilla. Dessutom kan du åka gruvvagn á la Donkey Kong och använda specialkrafter unika för varje karaktär.

Temple Run 2 gick direkt upp på förstaplatsen bland gratisapparna när det släpptes den 17 januari. Och tack vare de populära tillvalsköpen är spelet det tredje mest inkomstbringande på App store just nu. Men kanske mest imponerande av allt: 20 miljoner nedladdningar på fyra dagar.

– Responsen från fansen har varit överväldigande. Vi tycker att det är jätteroligt att spelarna vill ha mer av Temple Run-universumet och hoppas kunna fortsätta att utveckla och utöka spelet under de kommande månaderna, säger skaparen Keith Shepard till Thinkdigit.com.

Temple Run 1 släpptes till iOS i augusti 2011 medan Android-användarna fick vänta ända till mars 2012. Så blir det inte med uppföljaren dock. Inom en vecka ska folk med andra telefoner än iPhone kunna springa omkring i djungeln med jätteapan efter sig. Här kan du ladda ner spelet.