Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Porrmogul attackerar Mega bakvägen

Dotcom är återigen i blåsväder.
1 av 3

Dotcom är återigen i blåsväder.

Brett Phibbs/AP/Scanpix

Vill man bo såhär behöver man alla pengar man kan få.
2 av 3

Vill man bo såhär behöver man alla pengar man kan få.

Natalie Slade/AP/Scanpix

Faster är det än så länge inte. Men porrmannen King verkar tro på sidans säkerhet.
3 av 3

Faster är det än så länge inte. Men porrmannen King verkar tro på sidans säkerhet.

Nyheter | 22/01/2013 22:26

Robert King är orolig för att förlora porrpengar på den nya fildelningstjänsten Mega. Sajten har bara vart uppe i några dagar när King attackerar den potentiella faran bakvägen.

NYA ZEELAND. Genom att ge sig på Megas finansiella transaktioner hoppas Robert King, frontman för antipiratgruppen Stopfilelockers, att sidan snart ska vara ett minne blott. Många företag som exempelvis Paypalhar kriterier som Mega i nuläget inte kan uppfylla. 

Därför använder sig sajten av underleverantörer som, enligt King, också har fått sina paypalkonton frysta. Även om detta i slutändan kan utgöra ett hot, finns i nuläget flera andra betaltjänster att tillgå. 

Porrmogulen menar att det är uppenbart att Mega kommer att ägnasig åt illegal fildelning. Detta eftersom att materialet på sidan inte enkeltkan spåras som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Vissa fildelningstjänster använder sig i dag av så kalladfingeravtrycksteknik som möjliggör att upphovsrättshavare kan ta bort oönskadefiler. Men dessa sajter hör till undantagen. 

Kim Dotcom som grundat sajten får så ytterligare ett orosmoln över sig. Med sega uppladdningshastigheter, som Nyheter24 berättade om igår, är det frågan om någon ännu lyckatsladda upp någonting på sidan överhuvudtaget.

King säger till Torrentfreak att det redan nu finns massaillegalt material på sidan. Men när han efterfrågas om bevis för sitt påstående,väljer han att inte svara.