Aaron Swartz var med och grundade bland annat Reddit. För två veckor sedan begick han självmord.
Aaron Swartz var med och grundade bland annat Reddit. För två veckor sedan begick han självmord. - Foto: SCANPIX / Michael Francis McElroy

Anonymous hämnas nätaktivisten Swartz

Meddelas vara en hyllning till internetaktivisten Aaron Swartz. I skrivande stund ligger USSC.gov fortfarande ner: "Vi kan inte vänta längre".


INTERNET. Det statliga organet United States Scentencing Comissions (USSC) hackades på lördagsmorgonen av medlemmar från Anonymous-nätverket. Hackarna ser kampanjen som en motreaktion på den rättsliga process som föranledde nätaktivisten Aaron Swarts självmord.

“I och med Aarons död kan vi inte vänta längre. Tiden är kommen för att visa USA:s justitiedepartement den verkliga innebörden av infiltration", skriver hackarna enligt Tech Crunch

Anonymous ska också ha publicerat en video som varnat om hackerattacken:


Nätaktivisten kände sig förföljd

Aaron Swartz, en av medgrundarna till Reddit och en av personerna som tagit fram RSS-flöden i webbläsare, begick självmord för två veckor sedan. 

Anhöriga till nätaktivisten tror att självmordet har berott på att Aaron känt sig förföljd av flera åklagare. Att han dessutom riskerade ett fängelsestraff på över 50 år, samt en bot på cirka fyra miljoner dollar kan också ha varit en bakomliggande anledning. 

I Anonymous meddelande står det att flera av deras "bröder" befinner sig i liknande situationer som Swartz. Attacken mot USSC ska därför fungera som en varning till det amerikanska rättsväsendet - och hackarna hotar att offentliggöra mängder av sekretessbelagd information om inte regeringens nätpolitik förändras. Enligt Tech Crunch utlovar nätaktivisterna kaos om regeringen inte ändrar på de amerikanska upphovsrättslagarna. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.