Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anonymous hämnas nätaktivisten Swartz

Den statliga hemsidan USSC hackades på lördagsmorgonen av Anonymous.
1 av 2

Den statliga hemsidan USSC hackades på lördagsmorgonen av Anonymous.

Faksimil Youtube

Aaron Swartz var med och grundade bland annat Reddit. För två veckor sedan begick han självmord.
2 av 2

Aaron Swartz var med och grundade bland annat Reddit. För två veckor sedan begick han självmord.

SCANPIX / Michael Francis McElroy

Nyheter | 26/01/2013 14:28

Meddelas vara en hyllning till internetaktivisten Aaron Swartz. I skrivande stund ligger USSC.gov fortfarande ner: "Vi kan inte vänta längre".

INTERNET. Det statliga organet United States Scentencing Comissions (USSC) hackades på lördagsmorgonen av medlemmar från Anonymous-nätverket. Hackarna ser kampanjen som en motreaktion på den rättsliga process som föranledde nätaktivisten Aaron Swarts självmord.

“I och med Aarons död kan vi inte vänta längre. Tiden är kommen för att visa USA:s justitiedepartement den verkliga innebörden av infiltration", skriver hackarna enligt Tech Crunch

Anonymous ska också ha publicerat en video som varnat om hackerattacken:


Nätaktivisten kände sig förföljd

Aaron Swartz, en av medgrundarna till Reddit och en av personerna som tagit fram RSS-flöden i webbläsare, begick självmord för två veckor sedan. 

Anhöriga till nätaktivisten tror att självmordet har berott på att Aaron känt sig förföljd av flera åklagare. Att han dessutom riskerade ett fängelsestraff på över 50 år, samt en bot på cirka fyra miljoner dollar kan också ha varit en bakomliggande anledning. 

I Anonymous meddelande står det att flera av deras "bröder" befinner sig i liknande situationer som Swartz. Attacken mot USSC ska därför fungera som en varning till det amerikanska rättsväsendet - och hackarna hotar att offentliggöra mängder av sekretessbelagd information om inte regeringens nätpolitik förändras. Enligt Tech Crunch utlovar nätaktivisterna kaos om regeringen inte ändrar på de amerikanska upphovsrättslagarna.