Måndag 26 Sep
Stockholm

Dotcom tar fighten för anonym kommunikation

Kim Dotcom blickar mot framtiden.
1 av 3
Kim Dotcom blickar mot framtiden. Foto:
Kim Dotcom spelar ett högt spel.
2 av 3
Kim Dotcom spelar ett högt spel. Foto:
Uppställning framför Kim Dotcoms mansion.
3 av 3
Uppställning framför Kim Dotcoms mansion. Foto:

Kim Dotcom vill inte längre bara sväva på "molnet". Nu vill han också ta fighten mot företag som Skype och Gmail. Hans recept? Anonymitet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Kim Dotcom är inte en man som ligger på latsidan. I alla fall när det kommer till kreativitet. Sajten Mega ligger fortfarande i startgroparna men fildelning kan i framtiden bara komma att bli en liten del av helheten. 

Nu planerar Dotcom att slå andra giganter som Skype och Gmail på fingrarna. Företag han inte har mycket till övers för på grund av deras bristande respekt för sina användare: 

Genom anonymitet hoppas han nu att Mega ska vinna publikens hjärtan. Med krypterad email, chatfunktion samt mobila möjligheter, vill han utveckla sin sajt till en anonymitetens högborg: 

Säkerheten först alltså. Dotcom vet mycket väl vad det kan betyda att lyda under amerikansk jurisdiktion. Trots att FBI plockade bort hans sajt Megaupload 2012, har han rest sig snabbt med det nya Mega. 

Nu uppmanar han också andra företag, världen över, att flytta från det osäkra läget i staterna:

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur Porrmogulen Robert King attackerade Dotcom genom att ge sig på betalsystem kopplade till Mega. 

Genom att acceptera valutan Bitcoin försöker Dotcom råda bot på det problemet. Bitcoin är nämligen helt anonymt och inte beroende av någon centralmakt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.