Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stängda Megaupload har miljontals besökare

- 25/02/2013, 11:39 -
Megaupload som det en gång var.
1 av 3

Megaupload som det en gång var.

Faksimil

Nu ser det ut så här på sajten.
2 av 3

Nu ser det ut så här på sajten.

Faksimil.

Grundaren Kim Dotcom.
3 av 3

Grundaren Kim Dotcom.

Sarah Ivey / AP / SCANPIX

För drygt ett år sedan stängdes världens största nedladdningssajt Megaupload ned av FBI. Men trots det har den ännu i dag miljontals besökare.

Servrarna beslagtogs, sajten plockades ned och användarnas filer och uppgifter är hos amerikanska myndigheter. Ändå lyckas Megaupload ha miljontals besökare varje månad. 

Statistiken från Alexa visar inte minst hur enorm sajten var när den togs ned. Enligt grundaren Kim Dotcom handlade det om cirka 50 miljoner användare - om dagen - som hela tiden la upp material på Megaupload.

Konkurrerar med Mega

Enligt Torrentfreak lyckas den till och med konkurrera med Dotcoms nya sajt Mega i vissa perioder. Anledningen är framför allt att det fortfarande finns kvar mängder av döda länkar över hela nätet till Megaupload.

Sajten är världens 2 161:e mest besökta enligt Alexa och besökssiffrorna är i miljonklassen. Någon exakt uppgift finns dock inte i nuläget.

Här är "Megaupload Song", där sajten hyllas av flera kända artister: