Svenska iPadtrollkarlar tillbaka – hoppas på ny miljonsuccé

De gjorde succé redan i fjol. Nu är de svenska iPadtrollkarlarna Erik och Charlie tillbaka med en ny show som lades upp på Youtube under torsdagen. "Vi har haft sådan press", säger Erik Rosales till Nyheter24.


Retade upp Bert Karlsson

Trollkarlen Charlie Caper, ursprungligen från Malmö men nu boende i Stockholm, vann som bekant "Talang" i TV4 2010. Den gången råkade han reta upp självaste Bert Karlsson.

STOCKHOLM. Erik Rosales, scenkonstnär från gruppen Sirqus Alfon, och Charlie Caper, trollkarl - känd som vinnaren i TV4:s "Talang" - har gjort viral succé på nätet.

Med hjälp av iPads, och en hel del modern teknik, framför man ett avancerat trollkarlsnummer tillsammans. Duons första show ägde rum för drygt ett år sedan, som del av en kampanj för att sälja in Stockholm på en mässa i Cannes, och resulterade i över 3,2 miljoner visningar på Youtube och publicitet världen över.

Unika i världen

I förra veckan genomförde man ett liknande nummer, även den gången i Cannes, som del av samma kampanj.

Och duon drog ner applåder efteråt.

– Vi är så himla nöjda. Med tanke på att den första presentationen gick så varm har vi haft sådan press att göra något bättre och det tycker jag att vi har, säger Rosales till Nyheter24.

Den nya presentationen publicerades på Youtube under torsdagen och har all potential att bli minst lika viral som sin föregångare. Och de två svenskarna tycks alltjämt vara ensamma om att trolla med iPads på det här sättet.

– Jag vet inga andra som gör det här men däremot finns det andra som använder skärmar. Vi har även tagit inspiration av Marco Tempest som trollar med Iphones, säger Rosales.

Får ständigt erbjudanden

För ett otränat öga kan de kvicka iPadtrollkonsterna te sig högst osannolika. Hur fungerar det, egentligen? Men där går Nyheter24 bet. En god trollkarl avslöjar givetvis inte sina trick.

– Vi är otroligt stolta. Det har gått åt många timmar per sekund. Det är väldigt mycket att lösa. Vi uppfinner allt från grunden och efter som det inte finns någon som gjort detta tidigare, så det finns liksom ingen att fråga. Nu när allt är uppfunnet och på plats, ser det verkligen lättare ut än vad det är. Det är mycket övande och research, testa material och färger. Vi köper ofta fem av allt och testar oss fram tills vi hittar rätt, förklarar Rosales.

Även om duons trollkonster gör succé på nätet har man ännu inte varit i kontakt med Apple. Intressenterna står nämligen i kö.

– På grund av succén är vi överösta och vi har valt att vara selektiva, säger Rosales.

Vad händer för er framöver?

– I juni sätter vi igång med en helt egen akt, som handlar om inspiration, inovation och kreativitet. Känns fint att lägga tid på att, med vår magi, hitta ett sätt att inspirera andra att ta sin kreativitet på allvar, säger Rosales till Nyheter24.

Nedan kan du se duons första show från 2012, samt deras nya som lades upp på Youtube i dag.

2013:

2012:


/
Senaste nytt

Norrköping: Polisen rapporterar om motorfordon

Strömmer: Krävs väldigt ingripande mått och steg

Sverige har fortsatt stora problem med utsatta områden, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M). Det är ett misslyckande för helt vårt samhälle, säger han.

Klart med regelverk för framtida mediestöd

Regeringen har klubbat en förordning om mediestöd, som ska börja gälla vid årsskiftet. Men hela regelverket presenteras i din detalj först på lördag.

Polisen rapporterar om mord / dråp, Mark

"Försök till mord i Kinna", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om stöld, Stockholm

"Polisen söker efter en kvinna som har försökt stjäla en barnvagn på ett förskoleområde i Målarhöjden.", skriver polisen på sin hemsida.

Eslövspappan: "Hon har blivit instruerad"

1 timme sedan
Eslövsflickans berättelse om hur hon hållits inspärrad i en tvättstuga är påhittad, hävdar hennes pappa. Han menar att hon har fått instruktioner. Han säger också att det var rädsla för en orosanmälan som gjorde att flickan inte tidigare fick vård.