Fredag 27 Maj
Stockholm

"Dödsstjärnan är riktad mot er, Electronic Arts"

EA får kontrollen över Star Wars-spelen
1 av 4
EA får kontrollen över Star Wars-spelen. Foto: SCANPIX / Montage
2 av 4
Kristoffer Bergqvist, speldesigner på Dice, som varit med och utvecklat Battlefieldserien.
3 av 4
Kristoffer Bergqvist, speldesigner på Dice, som varit med och utvecklat Battlefieldserien. Foto: Christine Olsson / SCANPIX
Blir det något spel med Jar Jar Binks?
4 av 4
Blir det något spel med Jar Jar Binks?. Foto: Faksimil Youtube

Electronic Arts har landat exklusiva rättigheter att tillverka framtida Star Wars-spel. Beskedet om EA, som nyligen utsågs till USA:s sämsta företag någonsin, har inte fått något vidare mottagande hos de hängivna fansen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Spelföretaget Electronic Arts röstades nyligen fram till det absolut sämsta företaget i USA någonsin. Det hindrade dock inte Disney från att skriva ett exklusivt avtal om rättigheterna till att göra teve- och datorspel för Star Wars.

Men måndagskvällens besked har knappast tagits emot väl av fansen. Här är några exempel från Twitter:

Med tanke på Jar Jar Binks popularitet får man anta att följande tweet är ironisk:

Beskedet kommer två månader efter det att Disney lagt ned Lucasarts - som tidigare utvecklat Star Wars-spelen. Alla anställda fick gå och samtliga framtida projekt ställdes in.

Svensk "Battlefield"-utvecklare med på tåget

Både EA och Lucasfilms är extremt nöjda med avtalet.

– När vi tittade på talangen som finns i EA:s utvecklare och deras vision för Star Wars var saken klar, säger Kathleen Kennedy, ordförande för Lucasfilm, enligt Mashable.

För fansen finns det dock även positiva besked - genom en svenskkoppling. En av tre studios som får det ärofyllda uppdraget från EA är Dice, som utvecklat svenska "Battlefield"-serien. Tillsammans med Bioware och Visceral ska de försöka göra fansen nöjda. Eller åtminstone få dem att inte gå i taket.

Disney köpte Lucasfilm i oktober förra året och fick därmed även rättigheterna till Star Wars. De nya spelen kommer att låna en del handling från filmerna men vara uppbyggda av helt egna historier och karaktärer.

Så här såg det ut senast EA var inblandade i ett Star Wars-spel - "Star Wars: The old republic":


Kommentera
Kopiera länk
Dela