Ett annat förslag är elektroniska tatueringar.
1 av 2
Ett annat förslag är elektroniska tatueringar. - Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX
Twitter bytte till tvåfaktorsinloggning efter ett uppmärksammat hack av nyhetsbyrån AP.
2 av 2
Twitter bytte till tvåfaktorsinloggning efter ett uppmärksammat hack av nyhetsbyrån AP. - Foto: Faksimil / Montage

Svälj ett piller – gör din kropp till ditt lösenord

Tänk om man kunde slippa hålla koll på alla lösenord överallt hela tiden. Nu finns ett förslag om att ersätta det med ett litet piller som gör ens kropp till ett vandrande lösenord.


Tvåfaktors-
inloggning

Ett sätt för att verifiera konton i exempelvis sociala medier är tvåfaktorsinloggning, som Twitter nyligen införde efter flera uppmärksammade kapningar. Då måste användaren verifiera sig via två olika enheter (exempelvis en dator och en mobiltelefon) för att logga in.

Skulle du hellre svälja ett piller om dagen i stället för att behöva komma ihåg massa olika lösenord och inloggningar? Förmodligen inte, men det är i alla fall ett förslag från Motorolachefen Regina Dugan.

– Verifiering är irriterande, sa hon på en konferens i förra veckan enligt Discovery News.

Var tar chipet vägen?

Sedan presenterade hon en av företagets idéer. För att verifiera sig skulle man då svälja ett piller. Med hjälp av ett chip i det skulle kroppen sedan kunna bli något av ett vandrande lösenord. Man ska kunna stänga av och på chipet och exempelvis logga in på olika enheter bara genom att röra dem.

Sajten Gawker lyfter dock ett av problemen som kan finnas med denna idé. Vad gör man om chipet kommer ut den naturliga vägen? Det kan väl bli lite ineffektivt att behöva svälja ett nytt piller hela tiden.

Då kanske det fungerar bättre med en liknande tatuering - det är en av Motorolas andra idéer.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!